Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Production of bovine equol-enriched milk: A Review

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F21%3A43879321" target="_blank" >RIV/62157124:16270/21:43879321 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00216224:14310/21:00121464

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.mdpi.com/2076-2615/11/3/735" target="_blank" >https://www.mdpi.com/2076-2615/11/3/735</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3390/ani11030735" target="_blank" >10.3390/ani11030735</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Production of bovine equol-enriched milk: A Review

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Milk and dairy products are important sources of nutrients in the human diet because they contain a number of essential substances and other biologically active components. Many of these substances can be modified, and thus offer opportunities to use milk and dairy products as functional food. Isoflavones are particularly important in human nutrition due to their diverse pharmacological and antioxidant properties. The clinical effectiveness of isoflavone-rich products is believed to be dependent on the ability of individuals to metabolize daidzein to equol, which is present only in approximately 30-40% of humans, while animals, in general, produce equol. Equol can be found in various amounts in some food of animal origin, especially in milk. When the content of isoflavones in milk is to be modified, two groups of factors should be considered, dietary factors and animal factors. The approximate content of isoflavones in milk and dairy products can be predicted.

  • Název v anglickém jazyce

    Production of bovine equol-enriched milk: A Review

  • Popis výsledku anglicky

    Milk and dairy products are important sources of nutrients in the human diet because they contain a number of essential substances and other biologically active components. Many of these substances can be modified, and thus offer opportunities to use milk and dairy products as functional food. Isoflavones are particularly important in human nutrition due to their diverse pharmacological and antioxidant properties. The clinical effectiveness of isoflavone-rich products is believed to be dependent on the ability of individuals to metabolize daidzein to equol, which is present only in approximately 30-40% of humans, while animals, in general, produce equol. Equol can be found in various amounts in some food of animal origin, especially in milk. When the content of isoflavones in milk is to be modified, two groups of factors should be considered, dietary factors and animal factors. The approximate content of isoflavones in milk and dairy products can be predicted.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Animals

  • ISSN

    2076-2615

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    11

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CH - Švýcarská konfederace

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000633181200001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85102033186