Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Development of immunohistochemical methods for casein detection in meat products

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F21%3A43879460" target="_blank" >RIV/62157124:16270/21:43879460 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.mdpi.com/2304-8158/10/1/28/htm" target="_blank" >https://www.mdpi.com/2304-8158/10/1/28/htm</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3390/foods10010028" target="_blank" >10.3390/foods10010028</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Development of immunohistochemical methods for casein detection in meat products

  • Popis výsledku v původním jazyce

    To increase production efficiency of meat products, milk protein additives are often used. Despite a number of advantages, use of dairy ingredients involves a certain risk, namely the allergenic potential of milk proteins. A number of methods have been developed to detect milk-origin raw materials in foodstuffs, including immunological reference methods. This study presents newly developed immunohistochemical (IHC) methods for casein detection in meat products. Casein was successfully detected directly in meat products where sensitivity was determined at 1.21 and specificity at 0.28. The results obtained from the IHC were compared with the Enzyme-Linked Immuno Sorbent Assay (ELISA) and there was no statistically significant difference between the IHC and ELISA methods (p &gt; 0.05). The correspondence between the methods was 72% in total. The highest correspondence was reached in frankfurters (90%), the lowest in canned pate (44%).

  • Název v anglickém jazyce

    Development of immunohistochemical methods for casein detection in meat products

  • Popis výsledku anglicky

    To increase production efficiency of meat products, milk protein additives are often used. Despite a number of advantages, use of dairy ingredients involves a certain risk, namely the allergenic potential of milk proteins. A number of methods have been developed to detect milk-origin raw materials in foodstuffs, including immunological reference methods. This study presents newly developed immunohistochemical (IHC) methods for casein detection in meat products. Casein was successfully detected directly in meat products where sensitivity was determined at 1.21 and specificity at 0.28. The results obtained from the IHC were compared with the Enzyme-Linked Immuno Sorbent Assay (ELISA) and there was no statistically significant difference between the IHC and ELISA methods (p &gt; 0.05). The correspondence between the methods was 72% in total. The highest correspondence was reached in frankfurters (90%), the lowest in canned pate (44%).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Foods

  • ISSN

    2304-8158

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    10

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CH - Švýcarská konfederace

  • Počet stran výsledku

    14

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000610229300001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85103040942