Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Color as an important physical parameter of honey

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F21%3A43879701" target="_blank" >RIV/62157124:16270/21:43879701 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.ingrovydny.af.mendelu.cz/historie" target="_blank" >https://www.ingrovydny.af.mendelu.cz/historie</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    slovinština

  • Název v původním jazyce

    Barva jako významný fyzikální parametr medu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Farba medu je prirodzená a charakteristická vlastnosť medu. Predstavuje vlastnosť medu velmi variabilnú, závislú od botanického povodu medu, a vlastnosť podieľajúci sa na objektívnej charakterizácii jednodruhových medov. Objektívně bola hodnocená farba u 55 vzoriek medov rozneho botanického a geografického povodu.

  • Název v anglickém jazyce

    Color as an important physical parameter of honey

  • Popis výsledku anglicky

    The color is a natural and characteristic feature of honey. It is a very variable parameter of honey, depending mainly on the botanical origin, and also a parameter involved in the objective characterization of unifloral honeys. The color of 55 honey samples of various botanical and geographical origin were objectively evaluated in the Pfund scale, using a honey color spectrophotometer. Color of honeys (mm Pfund) varied from 6 ? 2.1 to 136 ? 13.4 mm, with higher obtained values for honeydew honeys. The color of the analyzed honeydew honeys was 1.6 times higher compared to the color of nectar honeys. The color of the three honey samples was higher than 150 mm Pfund. The determined color values of the analyzed unifloral honeys correlated with the values reported by other authors. The differences found, mostly in higher color values, indicated biological variability, the influence of provenance, and also the influence of storage or transport conditions on the color of honey.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník XLVII. konference o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7509-785-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    592-601

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    3. 3. 2021

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku