Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Chyby v měření melissopalynologické analýzy u druhových medů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F21%3A43879732" target="_blank" >RIV/62157124:16270/21:43879732 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Chyby v měření melissopalynologické analýzy u druhových medů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Jednodruhovost medu zvyšuje obchodní hodnotu medu. Pro určení botanického původ medu se běžně používají melissopalynologické metody. Monoflorální medy mají různé organoleptické vlastnosti i pylový profil, ale jejich striktní definice neexistuje. Pomocí semiautomatické melissopalynologických metody bylo vyhodnoceno 20 monoflorálních medů pro které byla stanovena chyba měření. Přesnost měření se zvyšuje pro Pyrus/Prunus (6,89), Tilia sp (6,68), Trifolium sp. (6,60) a Brassica napus (4,96) pro hladinu významnosti (p&lt; 0.99).

  • Název v anglickém jazyce

    Measurement of errors in melissopalynological analysis of monofloral honeys

  • Popis výsledku anglicky

    The monofloral honey increases the commercial value of the honey. For botanic origin of honey are commonly used melissopalynologic methods. Monofloral honey have different organoleptic properties as well as pollen profile but strict definition does not exist. 20 honey has evaluated by semiautomatic melissopalynology methods and the measured error for four floral honey was defined. The accuracy increases for Pyrus/Prunus, Tilia sp, Trifolium sp., Brassica napus were interval estimation was 6.89, 6.68, 6.60, 4.96, respectively (p&lt; 0.99).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1920344" target="_blank" >QK1920344: Ověření autenticity medu pomocí analýzy pylových zrn.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XLI: Nové trendy zvyšovania kvality a zdravotnej bezpečnosti mäsa a mäsových výrobkov

  • ISBN

    978-80-8077-733-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    315-319

  • Název nakladatele

    Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Košice

  • Datum konání akce

    23. 11. 2021

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku