Organoleptické charakteristiky ve vztahu k produkci kvalitní siláže
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F22%3A43880153" target="_blank" >RIV/62157124:16270/22:43880153 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.periodik.cz/predplatne/casopis.php?akce=vydani&titul=3708&rok=2022&vydani=3" target="_blank" >https://www.periodik.cz/predplatne/casopis.php?akce=vydani&titul=3708&rok=2022&vydani=3</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Organoleptické charakteristiky ve vztahu k produkci kvalitní siláže
Popis výsledku v původním jazyce
Anaerobní podmínky během fermentace rozpustných sacharidů v pícnině má za následek vznik řady finálních produktů, což nakonec vede ke konzervaci píce jako siláže. Měření pH a kvantifikace produkce organických kyselin a alkoholů jsou hlavním základem hodnocení silážních fermentací. Další složky, které jsou běžně kvantifikovány v silážích, zahrnují mykotoxiny a různé dusíkaté sloučeniny. Organoleptické vlastnosti lze použít k posouzení kvality siláže, protože těkavá povaha mnoha konečných produktů fermentace produkuje různé odlišné pachy.
Název v anglickém jazyce
Organoleptic characteristics in relation to the production of quality silage
Popis výsledku anglicky
Anaerobic conditions during fermentation of soluble carbohydrates in forage result in the formation of a number of end products, which ultimately leads to the preservation of forage as silage. The measurement of pH and the quantification of organic acid and alcohol production are the main basis for the evaluation of silage fermentations. Other components that are commonly quantified in silages include mycotoxins and various nitrogen compounds. Organoleptic characteristics can be used to assess silage quality because the volatile nature of many fermentation end products produces a variety of distinct odours.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Krmivářství
ISSN
1212-9992
e-ISSN
—
Svazek periodika
26
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
32-35
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—