Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nine-year statistics of Czech honey carbohydrate profiles in the Czech Republic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F22%3A43880235" target="_blank" >RIV/62157124:16270/22:43880235 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00216305:26210/22:PU147593 RIV/60461373:22330/22:43925346 RIV/60460709:41210/22:92589

  • Výsledek na webu

    <a href="https://doi.org/10.17221/213/2021-CJFS" target="_blank" >https://doi.org/10.17221/213/2021-CJFS</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.17221/213/2021-CJFS" target="_blank" >10.17221/213/2021-CJFS</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Nine-year statistics of Czech honey carbohydrate profiles in the Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Honey is composed mainly of carbohydrates which are represented by mono-, di-, tri-, tetra-, pentasaccharides, and oligosaccharides. The content and proportions of individual carbohydrates reveal information about the origin and technological properties of honey. A total of 5 987 samples of natural honeys originating from the Czech Republic and harvested during a period of nine consecutive years were analysed to research their carbohydrate content, sum of fructose and glucose (Fru + Glc), fructose and glucose ratio (Fru/Gk), and electrical conductivity (Ec). Monosaccharides, melezitose (Mel), and Ec varied according to the source of nectar or honeydew. Sucrose (Suc) content was low 0.87 +/- 1.26 g (100 g)(-1) and did not exceed 15 g (100 g)(-1).

  • Název v anglickém jazyce

    Nine-year statistics of Czech honey carbohydrate profiles in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    Honey is composed mainly of carbohydrates which are represented by mono-, di-, tri-, tetra-, pentasaccharides, and oligosaccharides. The content and proportions of individual carbohydrates reveal information about the origin and technological properties of honey. A total of 5 987 samples of natural honeys originating from the Czech Republic and harvested during a period of nine consecutive years were analysed to research their carbohydrate content, sum of fructose and glucose (Fru + Glc), fructose and glucose ratio (Fru/Gk), and electrical conductivity (Ec). Monosaccharides, melezitose (Mel), and Ec varied according to the source of nectar or honeydew. Sucrose (Suc) content was low 0.87 +/- 1.26 g (100 g)(-1) and did not exceed 15 g (100 g)(-1).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40101 - Agriculture

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1920344" target="_blank" >QK1920344: Ověření autenticity medu pomocí analýzy pylových zrn.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Sciences

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

    1805-9317

  • Svazek periodika

    40

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    85-92

  • Kód UT WoS článku

    000792766700002

  • EID výsledku v databázi Scopus