Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Evaluation of the effect of the addition of acorn flour on the chemical properties of a chocolate matrix suitable for 3D printing

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F23%3A43880725" target="_blank" >RIV/62157124:16270/23:43880725 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.vetuni.cz/files/upload/733/KMVP%202023_Sbornik.pdf" target="_blank" >https://www.vetuni.cz/files/upload/733/KMVP%202023_Sbornik.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Evaluation of the effect of the addition of acorn flour on the chemical properties of a chocolate matrix suitable for 3D printing

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to evaluate the polyphenolic and flavonoid content and antioxidant activity of chocolate matrix with the addition of acorn flour suitable by 3D printing. The results of the content of total polyphenols (TPC) and flavonoids (TFC) show an insignificant increase of polyphenolic and flavonoid substances after the addition of acorn flour. Acorn flour alone showed the highest values of TPC and TFC. The antioxidant capacity of the samples was determined by the DPPH method. It was found that in most samples, after the addition of acorn flour, there was a slight increase in antioxidant capacities. The highest antioxidant capacity was determined for the sample containing 2% acorn flour. In the food sector, its popularity is growing, especially in the confectionery industry. The results of this work can contribute to the knowledge of the development of chocolate matrices for food 3D printing and the possibilities of using acorn flour.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of the effect of the addition of acorn flour on the chemical properties of a chocolate matrix suitable for 3D printing

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to evaluate the polyphenolic and flavonoid content and antioxidant activity of chocolate matrix with the addition of acorn flour suitable by 3D printing. The results of the content of total polyphenols (TPC) and flavonoids (TFC) show an insignificant increase of polyphenolic and flavonoid substances after the addition of acorn flour. Acorn flour alone showed the highest values of TPC and TFC. The antioxidant capacity of the samples was determined by the DPPH method. It was found that in most samples, after the addition of acorn flour, there was a slight increase in antioxidant capacities. The highest antioxidant capacity was determined for the sample containing 2% acorn flour. In the food sector, its popularity is growing, especially in the confectionery industry. The results of this work can contribute to the knowledge of the development of chocolate matrices for food 3D printing and the possibilities of using acorn flour.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    XXV. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí: Sborník příspěvků

  • ISBN

    978-80-7305-928-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    8-10

  • Název nakladatele

    Veterinární univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    24. 5. 2023

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku