Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Meat from irradiated pigs - how can be used?

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F23%3A43880812" target="_blank" >RIV/62157124:16270/23:43880812 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://igc.uvlf.sk/wp-content/uploads/2023/06/Proceedings_IGC_2023_Kosice_Slovak_-Republic.pdf" target="_blank" >http://igc.uvlf.sk/wp-content/uploads/2023/06/Proceedings_IGC_2023_Kosice_Slovak_-Republic.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Meat from irradiated pigs - how can be used?

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In the case of nuclear accidents (Fukushima), it is necessary to evacuate slaughter pigs from the nuclear accident vicinity as quickly as possible. In the course of the accident and especially during the transport, a whole-body or a partial external irradiation may happen, with a subsequent oxidative stress, which could be manifested by changes in the quality of the meat. In the experiment, pigs weighing 30 kg were exposed to a full body irradiation (60Co) by a dose of 0.5 Gy. Samples from both, longissimus thoracis et lumborum and semimembranosus muscle were collected for analysis.There were no statistically significant differences of monitored meat quality parameters among the control and experimental group.

  • Název v anglickém jazyce

    Meat from irradiated pigs - how can be used?

  • Popis výsledku anglicky

    In the case of nuclear accidents (Fukushima), it is necessary to evacuate slaughter pigs from the nuclear accident vicinity as quickly as possible. In the course of the accident and especially during the transport, a whole-body or a partial external irradiation may happen, with a subsequent oxidative stress, which could be manifested by changes in the quality of the meat. In the experiment, pigs weighing 30 kg were exposed to a full body irradiation (60Co) by a dose of 0.5 Gy. Samples from both, longissimus thoracis et lumborum and semimembranosus muscle were collected for analysis.There were no statistically significant differences of monitored meat quality parameters among the control and experimental group.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    The impact of global change on the environment, human and animal health: conference proceedings

  • ISBN

    978-80-8077-789-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    244-247

  • Název nakladatele

    Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Košice

  • Datum konání akce

    13. 6. 2023

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku