Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Microbiological Profile of Meat from Pekin Ducks During Refrigerated Storage in Air and Vacuum

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F24%3A43881211" target="_blank" >RIV/62157124:16270/24:43881211 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.scielo.br/j/rbca/a/t7zK637MywJ9QRWk4gjrxcx/?lang=en" target="_blank" >https://www.scielo.br/j/rbca/a/t7zK637MywJ9QRWk4gjrxcx/?lang=en</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1590/1806-9061-2023-1864" target="_blank" >10.1590/1806-9061-2023-1864</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Microbiological Profile of Meat from Pekin Ducks During Refrigerated Storage in Air and Vacuum

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This study investigates the dynamics of spoilage microflora in duck meat packed in vacuum and air during 9 days of storage. In total, 72 duck carcasses were used in the study. Samples of meat (breasts and thighs, with or without skin) were analysed on days 1, 3, 6 and 9 after packaging in two different atmospheres, at a storage temperature of 3 degrees C +/- 1 degrees C. Enterobacteriaceae, coliform bacteria, and E. coli, Total Viable Count, psychrotrophic microorganisms, Lactic Acid Bacteria, Pseudomonas spp. counts, and Brochothrix thermosphacta were determined. As expected, the type of sample and storage length had the greatest influence on microbiological quality (p&lt;0.001). Lower significance (p&lt;0.01) was observed for the place of sampling factor - i.e. duck breast or thigh. As expected, better microbiological parameters were achieved with vacuum-packed samples. The pH value increased during storage, but the increase was minimal for the vacuum-packed samples. In all the microbiological parameters monitored, the best results at the end of storage were obtained for duck breast muscles packed in vacuum.

  • Název v anglickém jazyce

    Microbiological Profile of Meat from Pekin Ducks During Refrigerated Storage in Air and Vacuum

  • Popis výsledku anglicky

    This study investigates the dynamics of spoilage microflora in duck meat packed in vacuum and air during 9 days of storage. In total, 72 duck carcasses were used in the study. Samples of meat (breasts and thighs, with or without skin) were analysed on days 1, 3, 6 and 9 after packaging in two different atmospheres, at a storage temperature of 3 degrees C +/- 1 degrees C. Enterobacteriaceae, coliform bacteria, and E. coli, Total Viable Count, psychrotrophic microorganisms, Lactic Acid Bacteria, Pseudomonas spp. counts, and Brochothrix thermosphacta were determined. As expected, the type of sample and storage length had the greatest influence on microbiological quality (p&lt;0.001). Lower significance (p&lt;0.01) was observed for the place of sampling factor - i.e. duck breast or thigh. As expected, better microbiological parameters were achieved with vacuum-packed samples. The pH value increased during storage, but the increase was minimal for the vacuum-packed samples. In all the microbiological parameters monitored, the best results at the end of storage were obtained for duck breast muscles packed in vacuum.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Brazilian Journal of Poultry Science

  • ISSN

    1516-635X

  • e-ISSN

    1806-9061

  • Svazek periodika

    26

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    BR - Brazilská federativní republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    001328955000001

  • EID výsledku v databázi Scopus