Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Dynamic changes to selected microbiological and physical parameters in fresh jointed beef

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00204106" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00204106 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.maso-international.cz/wp-content/uploads/2013/08/maso-international-2013-1-page-023-031.pdf" target="_blank" >http://www.maso-international.cz/wp-content/uploads/2013/08/maso-international-2013-1-page-023-031.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Dynamic changes to selected microbiological and physical parameters in fresh jointed beef

  • Popis výsledku v původním jazyce

    During the performance of microbiological analyses, important groups of microorganisms whose action may have a significant influence on the quality of chilled beef meat stored aerobically (AER) and vacuum-packed (VAC) were monitored in samples of beef ondays 1, 3, 7 and 14. Samples of beef rump (musculus semimembranosus -- M) and sirloin (musculus longissimus thoracis et lumborum -- MLTL) from young animals (n = 9) were used. The initial concentration of 104 CFU.cm-2 increased under aerobic conditionsduring the seven days of storage to a total of 107 CFU.cm-2. Higher total counts of microorganisms were detected in rump than in sirloin (MLTL) at the beginning of storage. A lower count of microorganisms was found in vacuum-packed meat after 14 days ofstorage than in unpacked meat on day 7. A similar trend was found for the numbers of psychrotrophic microorganisms. Even on day 14 of storage, coliform bacteria counts in vacuum-packed beef were as much as two orders of magnitude lower th

  • Název v anglickém jazyce

    Dynamic changes to selected microbiological and physical parameters in fresh jointed beef

  • Popis výsledku anglicky

    During the performance of microbiological analyses, important groups of microorganisms whose action may have a significant influence on the quality of chilled beef meat stored aerobically (AER) and vacuum-packed (VAC) were monitored in samples of beef ondays 1, 3, 7 and 14. Samples of beef rump (musculus semimembranosus -- M) and sirloin (musculus longissimus thoracis et lumborum -- MLTL) from young animals (n = 9) were used. The initial concentration of 104 CFU.cm-2 increased under aerobic conditionsduring the seven days of storage to a total of 107 CFU.cm-2. Higher total counts of microorganisms were detected in rump than in sirloin (MLTL) at the beginning of storage. A lower count of microorganisms was found in vacuum-packed meat after 14 days ofstorage than in unpacked meat on day 7. A similar trend was found for the numbers of psychrotrophic microorganisms. Even on day 14 of storage, coliform bacteria counts in vacuum-packed beef were as much as two orders of magnitude lower th

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso International

  • ISSN

    1805-5281

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    3

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    23-31

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus