The New Packaging Material with a Protective Effect and Its Influence on the Microflora and Color of Meat
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F16%3A43910172" target="_blank" >RIV/62156489:43210/16:43910172 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2016/mnet_2016_full.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2016/mnet_2016_full.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The New Packaging Material with a Protective Effect and Its Influence on the Microflora and Color of Meat
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this study was to test the effect of packaging foil with essential oils on meat samples. Slices of pork roast were packed and stored in a refrigerator for 7 days. Different groups of microorganisms were determined. Significantly lower amounts of aerobic plate counts were observed in a prototype compared to the control after 7 days of storage. For the other groups of microorganisms was not found significant differences. This study describes the importance of testing of the antimicrobial agents effect directly on foodstuffs. The study was also focused on monitoring of the packaging foil effect on colour of meat.
Název v anglickém jazyce
The New Packaging Material with a Protective Effect and Its Influence on the Microflora and Color of Meat
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to test the effect of packaging foil with essential oils on meat samples. Slices of pork roast were packed and stored in a refrigerator for 7 days. Different groups of microorganisms were determined. Significantly lower amounts of aerobic plate counts were observed in a prototype compared to the control after 7 days of storage. For the other groups of microorganisms was not found significant differences. This study describes the importance of testing of the antimicrobial agents effect directly on foodstuffs. The study was also focused on monitoring of the packaging foil effect on colour of meat.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
MendelNet 2016: Proceedings of International PhD Students Conference
ISBN
978-80-7509-443-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
553-558
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
9. 11. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
000392968500099