Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Možnosti využití krmných komponent k ovlivnění barvy vaječného žloutku

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F24%3A43881268" target="_blank" >RIV/62157124:16270/24:43881268 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://naschov.cz/vyuziti-krmnych-komponent-k-ovlivneni-barvy-vajecneho-zloutku/" target="_blank" >https://naschov.cz/vyuziti-krmnych-komponent-k-ovlivneni-barvy-vajecneho-zloutku/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Možnosti využití krmných komponent k ovlivnění barvy vaječného žloutku

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Nedílnou součástí krmných směsí a krmných dávek jsou tzv. doplňkové látky (krmná aditiva), kde hospodaření s doplňkovými látkami upravuje zákon č. 91/1996 Sb., o krmivech ve znění pozdějších předpisů. Doplňkovými látkami dle výše uvedeného zákona rozumíme látky, mikroorganismy nebo přípravky, jiné než krmné suroviny, které se záměrně přidávají do krmiva nebo napájecí vody, aby splnily cíle, kterými jsou příznivý vliv na vlastnosti krmiva; na vlastnosti živočišných produktů; na důsledky živočišné výroby pro životní prostředí; na zbarvení okrasných ryb a ptáků; na živočišnou produkci, užitkovost nebo na dobré životní podmínky zvířat působením na mikrobiotu gastrointestinálního traktu nebo trávení krmiva; musí uspokojovat potřeby zvířat týkající se výživy; mít kokcidiostatický nebo histomonostatický účinek.

  • Název v anglickém jazyce

    Potential use of feed components to influence egg yolk colour

  • Popis výsledku anglicky

    An essential component of feed mixtures and rations are the so-called feed additives. The regulation of these additives is governed by Act No. 91/1996 Coll., on feed, as amended. According to this Act, additives are defined as substances, micro-organisms, or preparations that are not feed materials but are intentionally added to feed or drinking water for animals to achieve specific beneficial effects. These effects include improving the properties of the feed, enhancing the characteristics of animal products, reducing the environmental impact of livestock production, altering the coloration of ornamental fish and birds, and boosting animal production, performance, or welfare by influencing the gastrointestinal microbiota or feed digestion. Additionally, these additives must meet the nutritional needs of the animals and may have coccidiostatic or histomonostatic properties.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Krmivářství

  • ISSN

    1212-9992

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    28

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    13-16

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus