Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mycotoxins: in Particular Ochratoxin A from Point of View of Food Safety

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62690094%3A18470%2F12%3A50000295" target="_blank" >RIV/62690094:18470/12:50000295 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Mycotoxins: in Particular Ochratoxin A from Point of View of Food Safety

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In order to minimize the risk associated with mycotoxins and to eliminate their impact on Czech public health, continuous monitoring of the presence of toxinogenic moulds, mycotoxins and their biomarkers is necessary, in conjunction with strict respect of EU legislation. The attention of public health authorities and state surveillance agencies in the Czech Republic has focused on systematic control of the presence of mycotoxins in foodstuffs. Food safety strategy was and is one of the priorities of theCzech government because the Czech Republic is a member of the European Union. Currently, the content of mycotoxins in foodstuffs in the Czech Republic is regulated by the existing legislation of the European Union.Among mycotoxins-ochratoxins, ochratoxin A (OTA) occupies a dominant place (from point views of amounts and toxicity) and represents significant risk for human and animal health which also implies economic losses around the world (by the contamination of the foodstuffs).

  • Název v anglickém jazyce

    Mycotoxins: in Particular Ochratoxin A from Point of View of Food Safety

  • Popis výsledku anglicky

    In order to minimize the risk associated with mycotoxins and to eliminate their impact on Czech public health, continuous monitoring of the presence of toxinogenic moulds, mycotoxins and their biomarkers is necessary, in conjunction with strict respect of EU legislation. The attention of public health authorities and state surveillance agencies in the Czech Republic has focused on systematic control of the presence of mycotoxins in foodstuffs. Food safety strategy was and is one of the priorities of theCzech government because the Czech Republic is a member of the European Union. Currently, the content of mycotoxins in foodstuffs in the Czech Republic is regulated by the existing legislation of the European Union.Among mycotoxins-ochratoxins, ochratoxin A (OTA) occupies a dominant place (from point views of amounts and toxicity) and represents significant risk for human and animal health which also implies economic losses around the world (by the contamination of the foodstuffs).

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    FP - Ostatní lékařské obory

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Food sciences & business studies : global-regional-local approach

  • ISBN

    978-80-552-0815-2

  • Počet stran výsledku

    18

  • Strana od-do

    289-306

  • Počet stran knihy

    391

  • Název nakladatele

    Slovenská poľnohospodárska univerzita

  • Místo vydání

    Nitra

  • Kód UT WoS kapitoly