Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Malus domestica: A review on nutritional features, chemical composition, traditional and medicinal value

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62690094%3A18470%2F20%3A50017258" target="_blank" >RIV/62690094:18470/20:50017258 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60076658:12110/20:43901357 RIV/00216208:11150/20:10418788 RIV/00179906:_____/20:10418788

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.mdpi.com/2223-7747/9/11/1408" target="_blank" >https://www.mdpi.com/2223-7747/9/11/1408</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3390/plants9111408" target="_blank" >10.3390/plants9111408</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Malus domestica: A review on nutritional features, chemical composition, traditional and medicinal value

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Fruit-derived bioactive substances have been spotlighted as a regulator against various diseases due to their fewer side effects compared to chemical drugs. Among the most frequently consumed fruits, apple is a rich source of nutritional molecules and contains high levels of bioactive compounds. The main structural classes of apple constituents include polyphenols, polysaccharides (pectin), phytosterols, and pentacyclic triterpenes. Also, vitamins and trace elements complete the nutritional features of apple fruit. There is now considerable scientific evidence that these bioactive substances present in apple and peel have the potential to improve human health, for example contributing to preventing cardiovascular disease, diabetes, inflammation, and cancer. This review will focus on the current knowledge of bioactive substances in apple and their medicinal value for human health. © 2020 by the authors. Licensee MDPI, Basel, Switzerland.

  • Název v anglickém jazyce

    Malus domestica: A review on nutritional features, chemical composition, traditional and medicinal value

  • Popis výsledku anglicky

    Fruit-derived bioactive substances have been spotlighted as a regulator against various diseases due to their fewer side effects compared to chemical drugs. Among the most frequently consumed fruits, apple is a rich source of nutritional molecules and contains high levels of bioactive compounds. The main structural classes of apple constituents include polyphenols, polysaccharides (pectin), phytosterols, and pentacyclic triterpenes. Also, vitamins and trace elements complete the nutritional features of apple fruit. There is now considerable scientific evidence that these bioactive substances present in apple and peel have the potential to improve human health, for example contributing to preventing cardiovascular disease, diabetes, inflammation, and cancer. This review will focus on the current knowledge of bioactive substances in apple and their medicinal value for human health. © 2020 by the authors. Licensee MDPI, Basel, Switzerland.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10611 - Plant sciences, botany

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Plants

  • ISSN

    2223-7747

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    9

  • Číslo periodika v rámci svazku

    11

  • Stát vydavatele periodika

    CH - Švýcarská konfederace

  • Počet stran výsledku

    19

  • Strana od-do

    "Article number 1408"

  • Kód UT WoS článku

    000593831900001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85093967901