Návod pro přípravu medového piva: Dietetické medové pivo
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62968335%3A_____%2F98%3A2_9_62" target="_blank" >RIV/62968335:_____/98:2_9_62 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Návod pro přípravu medového piva: Dietetické medové pivo
Popis výsledku v původním jazyce
Metodika přípravy medového piva v podmínkách domácí nebo maloprovozní výroby Výrobou medového piva se rozšiřuje sortiment výrobků z medu a tím i jeho odbyt a okruh spotřebitelů. Výrobu lze realizovat i z medů, které jsou jinak obtížněji uplatnitelné na trhu pro přímý konzum (chuť, barva). Novým rysem vyvinutého výrobku je, že se k výrobě piva používá jako surovina pouze med, zatímco dřívější a některá současná tzv. medová piva používají med pouze k částečné surogaci sladu. Metodika pro domácí podmínky umožňuje výrobu bez investičních nákladů pouze s využitím zařízení pro běžné zpracování medu. Výrobní postup je propracován tak, že si jej zájemce osvojí formou jednodeního kursu.
Název v anglickém jazyce
Instruction for preparation of honey beer: Dietetic honey beer
Popis výsledku anglicky
Instruction for preparation of honey beer: Dietetic honey beer
Klasifikace
Druh
X - Nezařazeno
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EP0960996239" target="_blank" >EP0960996239: Kvalita včelích produktů a jejich využití v nových výrobcích</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
1998
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů