Ko-krystalizace s mědí a efekt působení kovů divalentních solí ? nová optimalizační metoda zlepšující difrakční kvalitu a morfologii krystalů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67179843%3A_____%2F07%3A00098097" target="_blank" >RIV/67179843:_____/07:00098097 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60076658:12640/07:00008316
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Copper co-crystallization and divalent metal salts cross-influence effect: A new optimization tool improving crystal morphology and diffraction quality
Popis výsledku v původním jazyce
The effect of several metal cations (Cu2+, Cd2+, CO2+, Ba2+) was tested in attempts to improve crystallization and verify a newly discovered cross-crystallization alias cross-influence procedure (CIP) with two selected proteins; di-heme cytochrome c, from anaerobic purple sulphur bacterium Thiocapsa roseopersicina and sweet-tasting protein thaurnatin from the African berry Thainnatococcus daniellii. Divalent cupric cations (Cu2+) promoted the most dramatic improvement in crystal morphology, internal packing and diffraction quality. This investigation qualitatively established the influence of cupric cations on the crystal growth with use of CIP. The CIP procedure is based on using a set of additives included in additional droplets, effecting the same reservoir through slightly varying pH and vapour pressure of water over the neighbouring drop containing protein.
Název v anglickém jazyce
Copper co-crystallization and divalent metal salts cross-influence effect: A new optimization tool improving crystal morphology and diffraction quality
Popis výsledku anglicky
The effect of several metal cations (Cu2+, Cd2+, CO2+, Ba2+) was tested in attempts to improve crystallization and verify a newly discovered cross-crystallization alias cross-influence procedure (CIP) with two selected proteins; di-heme cytochrome c, from anaerobic purple sulphur bacterium Thiocapsa roseopersicina and sweet-tasting protein thaurnatin from the African berry Thainnatococcus daniellii. Divalent cupric cations (Cu2+) promoted the most dramatic improvement in crystal morphology, internal packing and diffraction quality. This investigation qualitatively established the influence of cupric cations on the crystal growth with use of CIP. The CIP procedure is based on using a set of additives included in additional droplets, effecting the same reservoir through slightly varying pH and vapour pressure of water over the neighbouring drop containing protein.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CF - Fyzikální chemie a teoretická chemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LC06010" target="_blank" >LC06010: Centrum biokatalýzy a biotransformací</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Crystal Growth
ISSN
0022-0248
e-ISSN
—
Svazek periodika
306
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
NL - Nizozemsko
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
383-389
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—