Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Pentosidin, produkt pokročilé glykace, hromadící se v různých tkáních potkanů s vysokou hladinou fruktózy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985823%3A_____%2F08%3A00306963" target="_blank" >RIV/67985823:_____/08:00306963 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Advanced glycation end-product pentosidine accumulates in various tissues of rats with high fructose intake

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The slowly metabolized proteins of the extracellular matrix, typically collagen and elastin, accumulate reactive metabolites through uncontrolled non-enzymatic reactions such as glycation or the products arising from the reaction of unsaturated long chain fatty acid metabolites (possessing aldehydic groups). A typical example of these non-enzymatic changes is the formation of advanced glycation end-products (AGEs), resulting from the reaction of carbohydrates with the free amino group of proteins. Chronic (three-week) hyperglycemia (resulting from fructose loading) caused a significant increase in pentosidine concentration mainly in the aorta and skin of the three rat strains

  • Název v anglickém jazyce

    Advanced glycation end-product pentosidine accumulates in various tissues of rats with high fructose intake

  • Popis výsledku anglicky

    The slowly metabolized proteins of the extracellular matrix, typically collagen and elastin, accumulate reactive metabolites through uncontrolled non-enzymatic reactions such as glycation or the products arising from the reaction of unsaturated long chain fatty acid metabolites (possessing aldehydic groups). A typical example of these non-enzymatic changes is the formation of advanced glycation end-products (AGEs), resulting from the reaction of carbohydrates with the free amino group of proteins. Chronic (three-week) hyperglycemia (resulting from fructose loading) caused a significant increase in pentosidine concentration mainly in the aorta and skin of the three rat strains

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Physiological Research

  • ISSN

    0862-8408

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    57

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    89-94

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus