Antiproliferative effects of prenylflavonoids from hops on human colon cancer cell lines
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985823%3A_____%2F14%3A00439220" target="_blank" >RIV/67985823:_____/14:00439220 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60461373:22330/14:43897047
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1002/jib.139" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1002/jib.139</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1002/jib.139" target="_blank" >10.1002/jib.139</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Antiproliferative effects of prenylflavonoids from hops on human colon cancer cell lines
Popis výsledku v původním jazyce
Two main hop prenylflavonoids, xanthohumol and isoxanthohumol, and hop extract enriched in prenylflavonoids, were tested for their antiproliferative activities on colon cancer cell lines, HT-29 and SW620, and a noncancerous cell line, IEC-6. It was confirmed that both xanthohumol and isoxanthohumol inhibited cell proliferation, even at micromolar concentrations
Název v anglickém jazyce
Antiproliferative effects of prenylflavonoids from hops on human colon cancer cell lines
Popis výsledku anglicky
Two main hop prenylflavonoids, xanthohumol and isoxanthohumol, and hop extract enriched in prenylflavonoids, were tested for their antiproliferative activities on colon cancer cell lines, HT-29 and SW620, and a noncancerous cell line, IEC-6. It was confirmed that both xanthohumol and isoxanthohumol inhibited cell proliferation, even at micromolar concentrations
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of the Institute of Brewing
ISSN
0046-9750
e-ISSN
—
Svazek periodika
120
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
225-230
Kód UT WoS článku
000339561100010
EID výsledku v databázi Scopus
—