Výhody předimobilizace enyzmů na porézním nosiči pro jejich zachycení v sol-gelu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985858%3A_____%2F05%3A00028621" target="_blank" >RIV/67985858:_____/05:00028621 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Advantages of the Pre-Immobilization of Enzymes on Porous Supports for Their Entrapment in Sol-Gels
Popis výsledku v původním jazyce
In this work, we have compared the entrapment of free or immobilized on a porous support (Sepabeads using glutaraldehyde technique) glucose oxidase using a sol-gel technique. The previous immobilization of the enzyme permitted to keep the enzyme activityafter sol-gel formation (only 10% of the enzyme activity was lost whereas the soluble enzyme lost 60% of its initial activity) and to avoid enzyme leakage from the sol-gel matrix, which was relatively high when entrapping the soluble enzyme (39 % of theenzyme activity was released after 16 hr of incubation in a buffered solution). Moreover, the immobilized enzyme, inside the porous support, cannot be in contact with the sol-gel and maintained the stability achieved by multipoint covalent attachment onthe Sepabeads, giving much better stability than the one achieved by trapping the soluble enzyme.
Název v anglickém jazyce
Advantages of the Pre-Immobilization of Enzymes on Porous Supports for Their Entrapment in Sol-Gels
Popis výsledku anglicky
In this work, we have compared the entrapment of free or immobilized on a porous support (Sepabeads using glutaraldehyde technique) glucose oxidase using a sol-gel technique. The previous immobilization of the enzyme permitted to keep the enzyme activityafter sol-gel formation (only 10% of the enzyme activity was lost whereas the soluble enzyme lost 60% of its initial activity) and to avoid enzyme leakage from the sol-gel matrix, which was relatively high when entrapping the soluble enzyme (39 % of theenzyme activity was released after 16 hr of incubation in a buffered solution). Moreover, the immobilized enzyme, inside the porous support, cannot be in contact with the sol-gel and maintained the stability achieved by multipoint covalent attachment onthe Sepabeads, giving much better stability than the one achieved by trapping the soluble enzyme.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CE - Biochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Biomacromolecules
ISSN
1525-7797
e-ISSN
—
Svazek periodika
6
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
1027-1030
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—