Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

On the use of rheology methods in food processing

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985874%3A_____%2F05%3A00027913" target="_blank" >RIV/67985874:_____/05:00027913 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    slovinština

  • Název v původním jazyce

    Uplatnenie reologických metód v potravinárstve

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Potravinárske výrobky sú z reologického hľadiska veľmi komplikované systémy. Ich tokové vlastnosti významne ovplyvňujú nielen technologické procesy, ale tiež konzistenciu finálneho produktu. Práca podáva prehľad možností hodnotenia týchto vlastností modernými reologickými metódami. Uvádza praktické príklady uplatnenia reológie nenewtonvských potravín v priemysle tukovom, čokoládovníckom, mliekárenskom, škrobárenskom, pekárenskom, mäsovom a v ďalších odvetviach potravinárstva, a to ako pri monitoringu aoptimalizácii technologických procesov, tak pri kontrole a štandardizácii kvality výrobkov.

  • Název v anglickém jazyce

    On the use of rheology methods in food processing

  • Popis výsledku anglicky

    Food products are from the rheological point of view very complicated systems. The flow properties of them significantly influenced not only technology processes or the consistency of final product, too. The paper gives a review about the possibilities of using the modern rheometrical methods to evaluation of these properties. It is concentrating on demonstration the practical examples of rheological measurements of non-Newtonian foods in the fat, chocolate, dairy, starch, bakery, meat, and other fieldsof food industry, in production monitoring and optimisation of technology processes as well in standardisation of prducts quality.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    BK - Mechanika tekutin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA104%2F03%2F0544" target="_blank" >GA104/03/0544: Proudění viskoelastických kapalin nehybnými a fluidními vrstvami částic</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Laboralim 2005. Zborník prednášok z XV. Medzinárodnej konferencie o analytických metódach v potravinárstve

  • ISBN

    80-227-2222-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Slovenská technická univerzita

  • Místo vydání

    Bratislava

  • Místo konání akce

    Banská Bystrica

  • Datum konání akce

    22. 3. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku