On the use of rheology methods in food processing
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985874%3A_____%2F05%3A00027913" target="_blank" >RIV/67985874:_____/05:00027913 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
slovinština
Název v původním jazyce
Uplatnenie reologických metód v potravinárstve
Popis výsledku v původním jazyce
Potravinárske výrobky sú z reologického hľadiska veľmi komplikované systémy. Ich tokové vlastnosti významne ovplyvňujú nielen technologické procesy, ale tiež konzistenciu finálneho produktu. Práca podáva prehľad možností hodnotenia týchto vlastností modernými reologickými metódami. Uvádza praktické príklady uplatnenia reológie nenewtonvských potravín v priemysle tukovom, čokoládovníckom, mliekárenskom, škrobárenskom, pekárenskom, mäsovom a v ďalších odvetviach potravinárstva, a to ako pri monitoringu aoptimalizácii technologických procesov, tak pri kontrole a štandardizácii kvality výrobkov.
Název v anglickém jazyce
On the use of rheology methods in food processing
Popis výsledku anglicky
Food products are from the rheological point of view very complicated systems. The flow properties of them significantly influenced not only technology processes or the consistency of final product, too. The paper gives a review about the possibilities of using the modern rheometrical methods to evaluation of these properties. It is concentrating on demonstration the practical examples of rheological measurements of non-Newtonian foods in the fat, chocolate, dairy, starch, bakery, meat, and other fieldsof food industry, in production monitoring and optimisation of technology processes as well in standardisation of prducts quality.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
BK - Mechanika tekutin
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA104%2F03%2F0544" target="_blank" >GA104/03/0544: Proudění viskoelastických kapalin nehybnými a fluidními vrstvami částic</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Laboralim 2005. Zborník prednášok z XV. Medzinárodnej konferencie o analytických metódach v potravinárstve
ISBN
80-227-2222-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
—
Název nakladatele
Slovenská technická univerzita
Místo vydání
Bratislava
Místo konání akce
Banská Bystrica
Datum konání akce
22. 3. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—