Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The Influence of Emulsifier on Rheological and Sensory Properties of Cosmetic Lotions

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985874%3A_____%2F13%3A00394736" target="_blank" >RIV/67985874:_____/13:00394736 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1155/2013/168503" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1155/2013/168503</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1155/2013/168503" target="_blank" >10.1155/2013/168503</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The Influence of Emulsifier on Rheological and Sensory Properties of Cosmetic Lotions

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Three body lotions (water-in-oil type) differing only in the emulsifier content were subjected to rheological measurements and sensory analysis with the aimto obtain coupling between the selected rheological characteristics and sensory factors. Bothmethods proved different behaviour of the samples caused by the difference in the emulsifying compound. To detect the relations between rheological (application of the power law model) and sensory variables, the four most important characteristics from sensory assessment (ease of pouring from the bottle, ease of spreading on a palm, thickness, and ease of spreading on back of hand) were selected. A close coupling (and hence mutual substitution) was found between consistency parameter k and thickness, k and the ease of pouring from the bottle, and also k and the mean droplet size.

  • Název v anglickém jazyce

    The Influence of Emulsifier on Rheological and Sensory Properties of Cosmetic Lotions

  • Popis výsledku anglicky

    Three body lotions (water-in-oil type) differing only in the emulsifier content were subjected to rheological measurements and sensory analysis with the aimto obtain coupling between the selected rheological characteristics and sensory factors. Bothmethods proved different behaviour of the samples caused by the difference in the emulsifying compound. To detect the relations between rheological (application of the power law model) and sensory variables, the four most important characteristics from sensory assessment (ease of pouring from the bottle, ease of spreading on a palm, thickness, and ease of spreading on back of hand) were selected. A close coupling (and hence mutual substitution) was found between consistency parameter k and thickness, k and the ease of pouring from the bottle, and also k and the mean droplet size.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    BK - Mechanika tekutin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA103%2F09%2F2066" target="_blank" >GA103/09/2066: Analýza a vývoj konstitutivních rovnic pro popis nenewtonských kapalin</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Advances in Materials Science and Engineering

  • ISSN

    1687-6822

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2013

  • Číslo periodika v rámci svazku

    july

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000323445800001

  • EID výsledku v databázi Scopus