The Influence of Emulsifier on Rheological and Sensory Properties of Cosmetic Lotions
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985874%3A_____%2F13%3A00394736" target="_blank" >RIV/67985874:_____/13:00394736 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1155/2013/168503" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1155/2013/168503</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1155/2013/168503" target="_blank" >10.1155/2013/168503</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The Influence of Emulsifier on Rheological and Sensory Properties of Cosmetic Lotions
Popis výsledku v původním jazyce
Three body lotions (water-in-oil type) differing only in the emulsifier content were subjected to rheological measurements and sensory analysis with the aimto obtain coupling between the selected rheological characteristics and sensory factors. Bothmethods proved different behaviour of the samples caused by the difference in the emulsifying compound. To detect the relations between rheological (application of the power law model) and sensory variables, the four most important characteristics from sensory assessment (ease of pouring from the bottle, ease of spreading on a palm, thickness, and ease of spreading on back of hand) were selected. A close coupling (and hence mutual substitution) was found between consistency parameter k and thickness, k and the ease of pouring from the bottle, and also k and the mean droplet size.
Název v anglickém jazyce
The Influence of Emulsifier on Rheological and Sensory Properties of Cosmetic Lotions
Popis výsledku anglicky
Three body lotions (water-in-oil type) differing only in the emulsifier content were subjected to rheological measurements and sensory analysis with the aimto obtain coupling between the selected rheological characteristics and sensory factors. Bothmethods proved different behaviour of the samples caused by the difference in the emulsifying compound. To detect the relations between rheological (application of the power law model) and sensory variables, the four most important characteristics from sensory assessment (ease of pouring from the bottle, ease of spreading on a palm, thickness, and ease of spreading on back of hand) were selected. A close coupling (and hence mutual substitution) was found between consistency parameter k and thickness, k and the ease of pouring from the bottle, and also k and the mean droplet size.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
BK - Mechanika tekutin
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA103%2F09%2F2066" target="_blank" >GA103/09/2066: Analýza a vývoj konstitutivních rovnic pro popis nenewtonských kapalin</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Advances in Materials Science and Engineering
ISSN
1687-6822
e-ISSN
—
Svazek periodika
2013
Číslo periodika v rámci svazku
july
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
000323445800001
EID výsledku v databázi Scopus
—