Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Jak jsme na tom s místními a regionálními potravinami? Zaostřeno na Zlínský kraj

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68145535%3A_____%2F24%3A00604583" target="_blank" >RIV/68145535:_____/24:00604583 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://geonika.cz/doplnky/pop/Duzi_3-24.pdf" target="_blank" >https://geonika.cz/doplnky/pop/Duzi_3-24.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Jak jsme na tom s místními a regionálními potravinami? Zaostřeno na Zlínský kraj

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V tomto článku přinášíme vybrané výsledky průzkumu veřejného mínění, který jsme během podzimu 2023 realizovali ve spolupráci s partnerem, organizací Líska, z. s. Díky dobrovolnému zapojení respondentů se nám podařilo získat 168 dotazníků. A co nás v průzkumu zajímalo? Především povědomí o místních zemědělcích a řemeslnících působících ve Zlínském kraji. V jaké míře obyvatelé nakupují jejich zboží, využívají jejich služeb, kde a jak je nakupují a jak se k nim dostávají informace o tomto segmentu trhu. Ve zkratce jsme tedy zjišťovali spotřební chování lidí vzhledem k místním a regionálním výrobkům. Zkoumali jsme, jaké mají spotřebitelé problémy s dostupností těchto potravin a sbírali jsme od nich i nápady, jak podpořit jejich produkci a odbyt. Aby byl pohled na toto téma ucelenější, doplnili jsme výsledky dotazníkového šetření o mapování zemědělců a výrobců, kteří prioritně využívají možnosti přímého odbytu svých produktů a také přehled prodejen, které se specializují na místní a regionální potraviny.nn

  • Název v anglickém jazyce

    How are we doing with local and regional food? Focus on the Zlín Region

  • Popis výsledku anglicky

    In this article, we present selected results of a public opinion poll we conducted during autumn 2023 in cooperation with thanks to the voluntary participation of respondents, we managed to obtain 168 questionnaires. And what were we interested in? First of all, awareness of local farmers and craftsmen operating in the Zlín Region. To what extent residents buy their goods, use their services, where and how they buy them and how they get information about this market segment. Thus, in short, we investigated people's consumption behaviour towards local and regional products. We researched the extent to which consumers have problems in accessing these foods and also collected ideas from them on how to promote their production and marketing. In order to have a more comprehensive view of the topic, we complemented the results of the questionnaire survey by mapping farmers and producers who prioritise the direct marketing of their products, as well as an overview of outlets that specialise in local and regional food.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50704 - Environmental sciences (social aspects)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Selská revue

  • ISSN

    2533-3607

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    19

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    41-44

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus