Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Thermostability of Multidomain Proteins: Elongation Factors EF-Tu from Escherichia coli and Bacillus stearothermophilus and Their Chimeric Forms.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68378050%3A_____%2F04%3A23033143" target="_blank" >RIV/68378050:_____/04:23033143 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/61388963:_____/04:23033143

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Thermostability of Multidomain Proteins: Elongation Factors EF-Tu from Escherichia coli and Bacillus stearothermophilus and Their Chimeric Forms.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Recombinant mesophilic E. coli (Ec) and thermophilic B. stearothermophilus (Bst) elongation factors EF-Tu, their isolated G-domains and six chimeric EF-Tus composed of domains of either EF-Tu were prepared and their GDP/GTP binding activities and thermostability characterized. BstEF-Tu and BstG-domain bound GDP and GTP with affinities in nanomolar and submicromolar ranges, respectively, fully comparable with those of EcEF-Tu. In contrast, the EcG-domain bound the nucleotides with much lower, micromolaraffinities. The exchange of domains 2, 3 had essentially no effect on the GDP binding activity, all complexes of chimeric EF-Tus with GDP retained Kds in the nanomolar range. The final thermostability level of either EF-Tu was the result of a cooperativeinteraction between the G-domains and domains 2+3. The G-domains set up a basic level of the thermostability, which was about 20 0C higher with the BstG-domain than with the EcG-domain.

  • Název v anglickém jazyce

    Thermostability of Multidomain Proteins: Elongation Factors EF-Tu from Escherichia coli and Bacillus stearothermophilus and Their Chimeric Forms.

  • Popis výsledku anglicky

    Recombinant mesophilic E. coli (Ec) and thermophilic B. stearothermophilus (Bst) elongation factors EF-Tu, their isolated G-domains and six chimeric EF-Tus composed of domains of either EF-Tu were prepared and their GDP/GTP binding activities and thermostability characterized. BstEF-Tu and BstG-domain bound GDP and GTP with affinities in nanomolar and submicromolar ranges, respectively, fully comparable with those of EcEF-Tu. In contrast, the EcG-domain bound the nucleotides with much lower, micromolaraffinities. The exchange of domains 2, 3 had essentially no effect on the GDP binding activity, all complexes of chimeric EF-Tus with GDP retained Kds in the nanomolar range. The final thermostability level of either EF-Tu was the result of a cooperativeinteraction between the G-domains and domains 2+3. The G-domains set up a basic level of the thermostability, which was about 20 0C higher with the BstG-domain than with the EcG-domain.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EB - Genetika a molekulární biologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Protein Science

  • ISSN

    0961-8368

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    13

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    89-99

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus