Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Thermostability of Multidomain Proteins: Properties of Chimaeric Elongation Factors EF-Tu Composed of Domains of Mesophilic-Escherichia coli EF-Tu and Thermophilic-Bacillus stearothermophilus EF-Tu.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68378050%3A_____%2F03%3A23033142" target="_blank" >RIV/68378050:_____/03:23033142 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/61388963:_____/03:23033142

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Thermostability of Multidomain Proteins: Properties of Chimaeric Elongation Factors EF-Tu Composed of Domains of Mesophilic-Escherichia coli EF-Tu and Thermophilic-Bacillus stearothermophilus EF-Tu.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The EF-Tu proteins from E. coli and B. stearothermophilus were examined by the chimaerization approach to evaluate the contribution of the domains to the thermostability of these proteins. Molecules of EF-Tus were genetically dissected into three corresponding domains and the domains combined to form chimaeric EF-Tu proteins. The resulting six recombinant mesophile/thermophile chimaeric EF-Tus, together with the recombinant E. coli and B. stearothermophilus EF-Tus and isolated G-domains, were characterized with regard to GDP and GTP binding activity, intrinsic GTPase activity and thermostability. The thermostability was measured both as the maintenance, at increasing temperatures, of a defined functional state by the ability to bind GDP and GTP, and tohydrolyze GTP and, independently, using CD spectroscopy, as the maintenance of the alfa-helix content.

  • Název v anglickém jazyce

    Thermostability of Multidomain Proteins: Properties of Chimaeric Elongation Factors EF-Tu Composed of Domains of Mesophilic-Escherichia coli EF-Tu and Thermophilic-Bacillus stearothermophilus EF-Tu.

  • Popis výsledku anglicky

    The EF-Tu proteins from E. coli and B. stearothermophilus were examined by the chimaerization approach to evaluate the contribution of the domains to the thermostability of these proteins. Molecules of EF-Tus were genetically dissected into three corresponding domains and the domains combined to form chimaeric EF-Tu proteins. The resulting six recombinant mesophile/thermophile chimaeric EF-Tus, together with the recombinant E. coli and B. stearothermophilus EF-Tus and isolated G-domains, were characterized with regard to GDP and GTP binding activity, intrinsic GTPase activity and thermostability. The thermostability was measured both as the maintenance, at increasing temperatures, of a defined functional state by the ability to bind GDP and GTP, and tohydrolyze GTP and, independently, using CD spectroscopy, as the maintenance of the alfa-helix content.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EB - Genetika a molekulární biologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Chemické listy

  • ISSN

    0009-2770

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    97

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    308-309

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus