Thermostability of Multidomain Proteins: Properties of Chimaeric Elongation Factors EF-Tu Composed of Domains of Mesophilic-Escherichia coli EF-Tu and Thermophilic-Bacillus stearothermophilus EF-Tu.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68378050%3A_____%2F03%3A23033142" target="_blank" >RIV/68378050:_____/03:23033142 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/61388963:_____/03:23033142
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Thermostability of Multidomain Proteins: Properties of Chimaeric Elongation Factors EF-Tu Composed of Domains of Mesophilic-Escherichia coli EF-Tu and Thermophilic-Bacillus stearothermophilus EF-Tu.
Popis výsledku v původním jazyce
The EF-Tu proteins from E. coli and B. stearothermophilus were examined by the chimaerization approach to evaluate the contribution of the domains to the thermostability of these proteins. Molecules of EF-Tus were genetically dissected into three corresponding domains and the domains combined to form chimaeric EF-Tu proteins. The resulting six recombinant mesophile/thermophile chimaeric EF-Tus, together with the recombinant E. coli and B. stearothermophilus EF-Tus and isolated G-domains, were characterized with regard to GDP and GTP binding activity, intrinsic GTPase activity and thermostability. The thermostability was measured both as the maintenance, at increasing temperatures, of a defined functional state by the ability to bind GDP and GTP, and tohydrolyze GTP and, independently, using CD spectroscopy, as the maintenance of the alfa-helix content.
Název v anglickém jazyce
Thermostability of Multidomain Proteins: Properties of Chimaeric Elongation Factors EF-Tu Composed of Domains of Mesophilic-Escherichia coli EF-Tu and Thermophilic-Bacillus stearothermophilus EF-Tu.
Popis výsledku anglicky
The EF-Tu proteins from E. coli and B. stearothermophilus were examined by the chimaerization approach to evaluate the contribution of the domains to the thermostability of these proteins. Molecules of EF-Tus were genetically dissected into three corresponding domains and the domains combined to form chimaeric EF-Tu proteins. The resulting six recombinant mesophile/thermophile chimaeric EF-Tus, together with the recombinant E. coli and B. stearothermophilus EF-Tus and isolated G-domains, were characterized with regard to GDP and GTP binding activity, intrinsic GTPase activity and thermostability. The thermostability was measured both as the maintenance, at increasing temperatures, of a defined functional state by the ability to bind GDP and GTP, and tohydrolyze GTP and, independently, using CD spectroscopy, as the maintenance of the alfa-helix content.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EB - Genetika a molekulární biologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Chemické listy
ISSN
0009-2770
e-ISSN
—
Svazek periodika
97
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
308-309
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—