Není k dispozici
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68407700%3A21220%2F04%3A02104808" target="_blank" >RIV/68407700:21220/04:02104808 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Vacuum Cooling of Liquids: Mathematical Model
Popis výsledku v původním jazyce
Vacuum cooling is very often used when a fast temperature decrease ofproducts is required. Particularly food, pharmaceutical and otherindustrial areas take advantage of a fast cooling process whichreduces high temperature effects and minimizes the time during which,for example, an increased growth of microorganisms can occur. The basicprinciple of vacuum cooling consists in removing of the latent(evaporating) heat of a solvent (usually water), which implies a fastdecrease of the cooled liquid temperature. To keep the evaporationprocess running, continual reducing of the total pressure in theequipment must be applied.
Název v anglickém jazyce
Vacuum Cooling of Liquids: Mathematical Model
Popis výsledku anglicky
Vacuum cooling is very often used when a fast temperature decrease ofproducts is required. Particularly food, pharmaceutical and otherindustrial areas take advantage of a fast cooling process whichreduces high temperature effects and minimizes the time during which,for example, an increased growth of microorganisms can occur. The basicprinciple of vacuum cooling consists in removing of the latent(evaporating) heat of a solvent (usually water), which implies a fastdecrease of the cooled liquid temperature. To keep the evaporationprocess running, continual reducing of the total pressure in theequipment must be applied.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
BJ - Termodynamika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA101%2F02%2F0649" target="_blank" >GA101/02/0649: Modelování přenosu tepla, proudění a dob zdržení v aparátech potravinářského průmyslu</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Food Engineering
ISSN
0260-8774
e-ISSN
—
Svazek periodika
61
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
533-539
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—