Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Není k dispozici

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68407700%3A21220%2F04%3A02104808" target="_blank" >RIV/68407700:21220/04:02104808 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Vacuum Cooling of Liquids: Mathematical Model

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Vacuum cooling is very often used when a fast temperature decrease ofproducts is required. Particularly food, pharmaceutical and otherindustrial areas take advantage of a fast cooling process whichreduces high temperature effects and minimizes the time during which,for example, an increased growth of microorganisms can occur. The basicprinciple of vacuum cooling consists in removing of the latent(evaporating) heat of a solvent (usually water), which implies a fastdecrease of the cooled liquid temperature. To keep the evaporationprocess running, continual reducing of the total pressure in theequipment must be applied.

  • Název v anglickém jazyce

    Vacuum Cooling of Liquids: Mathematical Model

  • Popis výsledku anglicky

    Vacuum cooling is very often used when a fast temperature decrease ofproducts is required. Particularly food, pharmaceutical and otherindustrial areas take advantage of a fast cooling process whichreduces high temperature effects and minimizes the time during which,for example, an increased growth of microorganisms can occur. The basicprinciple of vacuum cooling consists in removing of the latent(evaporating) heat of a solvent (usually water), which implies a fastdecrease of the cooled liquid temperature. To keep the evaporationprocess running, continual reducing of the total pressure in theequipment must be applied.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    BJ - Termodynamika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA101%2F02%2F0649" target="_blank" >GA101/02/0649: Modelování přenosu tepla, proudění a dob zdržení v aparátech potravinářského průmyslu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Food Engineering

  • ISSN

    0260-8774

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    61

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    533-539

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus