Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Combined Thermal Pressure Forming of Starch Suspension

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68407700%3A21220%2F06%3A00125442" target="_blank" >RIV/68407700:21220/06:00125442 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Combined Thermal Pressure Forming of Starch Suspension

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The contribution is oriented upon modelling the thermal forming processes of starch based suspensions in a closed mould. Experiments confirm almost uniform radial pressure and temperature profile, therefore simple integral model describing three stages (heating, free water evaporation and bound water evaporation) can be used for description of temperature and pressure as a function of time. Sample expansion is experimentally determined by an array of thermocouples and modelled by FEM. An attempts how toreduce the process time making use direct ohmic heating and microwave heating are reported

  • Název v anglickém jazyce

    Combined Thermal Pressure Forming of Starch Suspension

  • Popis výsledku anglicky

    The contribution is oriented upon modelling the thermal forming processes of starch based suspensions in a closed mould. Experiments confirm almost uniform radial pressure and temperature profile, therefore simple integral model describing three stages (heating, free water evaporation and bound water evaporation) can be used for description of temperature and pressure as a function of time. Sample expansion is experimentally determined by an array of thermocouples and modelled by FEM. An attempts how toreduce the process time making use direct ohmic heating and microwave heating are reported

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    JP - Průmyslové procesy a zpracování

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA101%2F06%2F0535" target="_blank" >GA101/06/0535: Tepelné zpracování biodegradovatelných látek</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    13th International Heat Transfer Conference

  • ISBN

    1-56700-226-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Begell House Inc.

  • Místo vydání

    Sydney

  • Místo konání akce

    Sydney

  • Datum konání akce

    13. 8. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku