Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Direct ohmic heating of solid foods - effect of contact pressure

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68407700%3A21220%2F10%3A00176576" target="_blank" >RIV/68407700:21220/10:00176576 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Direct ohmic heating of solid foods - effect of contact pressure

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This contribution describes experiments carried out with direct ohmic heating of a lump of meat (forcemeat). Heated samples in form of cubes (typical size 2 x 2 x 1 cm) were ocated between two planar stainless steel electrodes fed by alternating current(50 Hz). Moving electrodes allow manual adjustment of contact pressure. Temperature of the heated sample was recorded by three optical fibre probes, located at different distances from the sample centre. Evolution of transversal temperature profiles together with recorded time courses of electrical current and voltage enable identification of thermal and electrical properties of tested samples and first of all properties of a thin contact layer between the sample and the electrode. Mathematical model oftemperature and voltage distribution assumes temperature dependent thermodynamic properties of meat in bulk, and also pressure dependent properties of contact layer.

  • Název v anglickém jazyce

    Direct ohmic heating of solid foods - effect of contact pressure

  • Popis výsledku anglicky

    This contribution describes experiments carried out with direct ohmic heating of a lump of meat (forcemeat). Heated samples in form of cubes (typical size 2 x 2 x 1 cm) were ocated between two planar stainless steel electrodes fed by alternating current(50 Hz). Moving electrodes allow manual adjustment of contact pressure. Temperature of the heated sample was recorded by three optical fibre probes, located at different distances from the sample centre. Evolution of transversal temperature profiles together with recorded time courses of electrical current and voltage enable identification of thermal and electrical properties of tested samples and first of all properties of a thin contact layer between the sample and the electrode. Mathematical model oftemperature and voltage distribution assumes temperature dependent thermodynamic properties of meat in bulk, and also pressure dependent properties of contact layer.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    BJ - Termodynamika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    19th International Congress of Chemical and Process Engineering CHISA 2010, 7th European Congress of Chemical Engineering ECCE7

  • ISBN

    978-80-02-02210-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Czech Society of Chemical Engineering

  • Místo vydání

    Prague

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    28. 8. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku