Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

LOCAL VALUES OF HEAT TRANSFER COEFFICIENT AT THE BOTTOM OF AN AGITATED VESSEL MEASURED WITH TOIRT METHOD

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68407700%3A21220%2F19%3A00336083" target="_blank" >RIV/68407700:21220/19:00336083 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    LOCAL VALUES OF HEAT TRANSFER COEFFICIENT AT THE BOTTOM OF AN AGITATED VESSEL MEASURED WITH TOIRT METHOD

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This paper deals with the measurement of local heat transfer intensity values at the bottom of the agitated vessel with an axial agitator located in the axis of the vessel, which is equiped with baffles. The measurement was carried out using a relatively new and non-contact method, the so-called thermal oscillation method (also known as TOIRT method). To determine the heat transfer coefficient, a phase delay of the measured wall surface temperature (measured with the IR camera) behind the generated heat flux (modulated by the sine function) is used. If the phases of both signals (generated sinusoidal heat flux and the temperature of the measured wall) are known and perfectly synchronized, it is possible to determine their phase difference, which is in direct relationship to the heat transfer coefficient.

  • Název v anglickém jazyce

    LOCAL VALUES OF HEAT TRANSFER COEFFICIENT AT THE BOTTOM OF AN AGITATED VESSEL MEASURED WITH TOIRT METHOD

  • Popis výsledku anglicky

    This paper deals with the measurement of local heat transfer intensity values at the bottom of the agitated vessel with an axial agitator located in the axis of the vessel, which is equiped with baffles. The measurement was carried out using a relatively new and non-contact method, the so-called thermal oscillation method (also known as TOIRT method). To determine the heat transfer coefficient, a phase delay of the measured wall surface temperature (measured with the IR camera) behind the generated heat flux (modulated by the sine function) is used. If the phases of both signals (generated sinusoidal heat flux and the temperature of the measured wall) are known and perfectly synchronized, it is possible to determine their phase difference, which is in direct relationship to the heat transfer coefficient.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20303 - Thermodynamics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 14th International Conference on Heat Transfer, Fluid Mechanics and Thermodynamics (HEFAT2019)

  • ISBN

    978-1-77592-191-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    HEFAT

  • Místo vydání

    Caps Town

  • Místo konání akce

    Wicklow

  • Datum konání akce

    22. 7. 2019

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku