Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv vybraných 1-monoacylglycerolů na inhibici růstu Saccharomyces cerevisiae

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F07%3A63505258" target="_blank" >RIV/70883521:28110/07:63505258 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv vybraných 1-monoacylglycerolů na inhibici růstu Saccharomyces cerevisiae

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byla provedena mikrobiologická analýza vlivu vybraných monoacylglycerolů s počtem uhlíků 8 až 16 na růst kvasinek druhu Saccharomyces cerevisiae a zároveň vliv monoacylglycerolů na vlastnosti a kynutí těsta.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of selected 1-monoglycerides on growth of Saccharomyces cerevisiae

  • Popis výsledku anglicky

    The susceptibility of Saccharomyces cerevisiae to 1-monoglycerides was studied. The inhibitory effect of monocaprin, monocaprylin, monolaurin and monopalmitin was observed. The results demonstrated that monocaprin in low concentration caused the most effective inhibition of growth of Saccharomyces cerevisiae. The other monoglycerides were not able to stop yeast growth in that concentration level. In addition, the combinations of monocaprin and the other monoglycerides were applied. The most effective inhibition of growth was observed in combination monocaprin-monocaprylin and monocaprin-monolaurin. Monoglycerides were applied to the dough and than it was studied the dough fermentation. The results demonstrated, that the 1-monoglycerides with shorter length of chain cannot be added to the dough. Only monopalmitin advance the dough fermentation.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Bezpečnosť a kontrola potravín

  • ISBN

    978-80-8069-860-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    43-47

  • Název nakladatele

    Slovenská poľnohospodárská univerzita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku