Pectin in emulsifiyng agents replacing during processed cheese production
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F07%3A63505337" target="_blank" >RIV/70883521:28110/07:63505337 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Pectin in emulsifiyng agents replacing during processed cheese production
Popis výsledku v původním jazyce
The paper deals with possibility of replacing phosphate emulsifying agents by hydrocolloid pectin. The use of phosphorus emulsifying salts decrease the Ca:P ratio in processed cheese in comparison to rennet cheese or milk. Model processed cheese sampleswere evaluated by sensory analysis. The best was processed cheese with 0,1 % (w/w) pectin and 0,2 % (w/w) lecithin.
Název v anglickém jazyce
Pectin in emulsifiyng agents replacing during processed cheese production
Popis výsledku anglicky
The paper deals with possibility of replacing phosphate emulsifying agents by hydrocolloid pectin. The use of phosphorus emulsifying salts decrease the Ca:P ratio in processed cheese in comparison to rennet cheese or milk. Model processed cheese sampleswere evaluated by sensory analysis. The best was processed cheese with 0,1 % (w/w) pectin and 0,2 % (w/w) lecithin.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Bezpečnosť a kontrola potravín (Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie) II. diel
ISBN
978-80-8069-861-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
267-270
Název nakladatele
Slovenská poľnohospodárská univerzita v Nitre
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—