Vše
Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Pectin in emulsifiyng agents replacing during processed cheese production

Popis výsledku

The paper deals with possibility of replacing phosphate emulsifying agents by hydrocolloid pectin. The use of phosphorus emulsifying salts decrease the Ca:P ratio in processed cheese in comparison to rennet cheese or milk. Model processed cheese sampleswere evaluated by sensory analysis. The best was processed cheese with 0,1 % (w/w) pectin and 0,2 % (w/w) lecithin.

Klíčová slova

processed cheesepectin

Identifikátory výsledku

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Pectin in emulsifiyng agents replacing during processed cheese production

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The paper deals with possibility of replacing phosphate emulsifying agents by hydrocolloid pectin. The use of phosphorus emulsifying salts decrease the Ca:P ratio in processed cheese in comparison to rennet cheese or milk. Model processed cheese sampleswere evaluated by sensory analysis. The best was processed cheese with 0,1 % (w/w) pectin and 0,2 % (w/w) lecithin.

  • Název v anglickém jazyce

    Pectin in emulsifiyng agents replacing during processed cheese production

  • Popis výsledku anglicky

    The paper deals with possibility of replacing phosphate emulsifying agents by hydrocolloid pectin. The use of phosphorus emulsifying salts decrease the Ca:P ratio in processed cheese in comparison to rennet cheese or milk. Model processed cheese sampleswere evaluated by sensory analysis. The best was processed cheese with 0,1 % (w/w) pectin and 0,2 % (w/w) lecithin.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Bezpečnosť a kontrola potravín (Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie) II. diel

  • ISBN

    978-80-8069-861-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    267-270

  • Název nakladatele

    Slovenská poľnohospodárská univerzita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku