Nutriční hodnota sterilovaných hotových pokrmů určených pro zabezpečení výživy obyvatelstva v krizových stavech
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F07%3A63505372" target="_blank" >RIV/70883521:28110/07:63505372 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Nutriční hodnota sterilovaných hotových pokrmů určených pro zabezpečení výživy obyvatelstva v krizových stavech
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of the paper was to determine the nutrition value of chosen meals ready to eat by means of the index of essential amino-acids. It was found out that Pork meat with carrot and potatoes had the highest EAAI (72,41 %) and the content of amino-acidswas 68,11 g.kg-1. Its energy was 591,3 kJ/100g. Pork goulash with pastes had the highest content of proteins and amino-acids (101,87 g.kg-1) and EAAI was 72,16 %. Its energy was 776,0 kJ/100g. The lowest EAAI (66,93 %) and content of amino-acids (52,49 g.kg-1) had Spicy risotto. Its energy was 668,3 kJ/100 g.
Název v anglickém jazyce
Nutrition value of meals ready to eat designed for the population in crisis
Popis výsledku anglicky
The aim of the paper was to determine the nutrition value of chosen meals ready to eat by means of the index of essential amino-acids. It was found out that Pork meat with carrot and potatoes had the highest EAAI (72,41 %) and the content of amino-acidswas 68,11 g.kg-1. Its energy was 591,3 kJ/100g. Pork goulash with pastes had the highest content of proteins and amino-acids (101,87 g.kg-1) and EAAI was 72,16 %. Its energy was 776,0 kJ/100g. The lowest EAAI (66,93 %) and content of amino-acids (52,49 g.kg-1) had Spicy risotto. Its energy was 668,3 kJ/100 g.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Bezpečnosť a kontrola potravín (Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie) II. diel
ISBN
978-80-8069-861-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
227-231
Název nakladatele
Slovenská poľnohospodárská univerzita v Nitre
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—