Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Výživová hodnota sterilovaných hotových pokrmů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F09%3A63508066" target="_blank" >RIV/70883521:28110/09:63508066 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Výživová hodnota sterilovaných hotových pokrmů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Sterilované hotové pokrmy jsou v České republice zatím využívány pro účely zabezpečení výživy pouze příslušníků Armády ČR a IZS. Další možností by mohlo být také zajištění výživy civilního obyvatelstva v krizových situacích. Cílem práce bylo tedy stanovit nutriční hodnotu vybraných sterilovaných hotových pokrmů na základě jejich surovinového složení a pomocí indexu esenciálních aminokyselin. Jednalo se o pokrmy Vepřové maso s mrkví a bramborem, Vepřový guláš s těstovinami a Pikantní rizoto. Bylo zjištěno, že Vepřový guláš s těstovinami poskytuje 2097 kJ/ 300 g, Pikantní rizoto 2073 kJ/300 g a Vepřové maso s mrkví a bramborem jen 1474 kJ/300 g. Nejvyšší nutriční hodnotu podle EAAI má Vepřový guláš s těstovinami (81,13), následuje Pikantní rizoto (74,28)a Vepřové maso s mrkví a bramborem (73,50).

  • Název v anglickém jazyce

    Nutritive value of ready to eat entrées

  • Popis výsledku anglicky

    Ready to eat entrées are used only by Czech Army and Integrated rescue system to provide nutrition requires for their members. These meals can be used also for nutrition of civilian in crisis. The aim of the study was to determine the nutrition value ofchosen ready to eat entrées by means of the index of essential amino-acids. It was found out that Pork goulash with pasta provides 2097 kJ/ 300 g, Spicy risotto 2073 kJ/300 g and Pork meat with carrot and potatoes 1474 kJ/300 g. The highest value of EAAIhad Pork goulash with pasta (81,13), Spicy risotto (74,28) and Pork meat with carrot and potatoes (73,50).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2009

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus