Stanovení vitaminu B2 (riboflavin) v játrech metodou HPLC
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F07%3A63505626" target="_blank" >RIV/70883521:28110/07:63505626 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Stanovení vitaminu B2 (riboflavin) v játrech metodou HPLC
Popis výsledku v původním jazyce
Vitamin B2 (riboflavin) is a water-soluble essential vitamin needed in metabolism of amino acids and fats. For exposure determination in the Czech diet we determined vitamin B2 in entrails (pork, beef, chicken and turkey liver) using HPLC with UV detection. We determined that vitamin content decreased in this progression: chicken, turkey, pork and beef liver (2.631 - 1,394 mg.100g-1).
Název v anglickém jazyce
Evaluation of vitamin B2 (riboflavin) in entrails by HPLC
Popis výsledku anglicky
Vitamin B2 (riboflavin) is a water-soluble essential vitamin needed in metabolism of amino acids and fats. For exposure determination in the Czech diet we determined vitamin B2 in entrails (pork, beef, chicken and turkey liver) using HPLC with UV detection. We determined that vitamin content decreased in this progression: chicken, turkey, pork and beef liver (2.631 - 1,394 mg.100g-1).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
XVI. medzinárodná konferencia o nových analytických metódach v potravinárstve LABORALIM 2007
ISBN
978-80-227-2628-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
282-285
Název nakladatele
Slovenská technická univerzita v Bratislave
Místo vydání
Bratislava
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—