Vliv ročního skladování na aminokyselinové složení sterilovaných hotových pokrmů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F08%3A63507287" target="_blank" >RIV/70883521:28110/08:63507287 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv ročního skladování na aminokyselinové složení sterilovaných hotových pokrmů
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem této práce bylo vyhodnotit vliv doby a teploty skladování na aminokyselinové složení sterilovaných hotových pokrmů. S rostoucí dobou a teplotou skladování došlo k největším ztrátám aminokyselin u pokrmu Vepřové maso s mrkví a bramborem ( v průměru15,5 %). Zatímco u zbývajících dvou pokrmů se výše úbytku aminokyselin pohybovala v intervalu 12 ? 13,5 %. Snížení obsahu aminokyselin bylo kromě podmínek skladování také ovlivněno obsahem sušiny v jednotlivých vzorcích a dále surovinovým složením danýchpokrmů (vyšší podíl zeleniny).
Název v anglickém jazyce
The effect of one year storage on amino acid content in meal ready to eat
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to evaluate the effect of storage life and temperature on amino acid content in meal ready to eat. With the increasing storage life and temperature there were observed the highest loses of amino acids in the Pork meat with carrot and potatoes (15,5 %). While in the case of the other two meals ready to eat the reduction of amino acid content were examined between 12 ? 13,5 %. The decreasing of amino acid content was influenced by the storage conditions, the moisture content of each example and the composition of raw materials too (the share of vegetables).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Bezpečnosť a kvalita surovín a potravín, III. Vedecká konferencia s medzinárodnou účasťou spojená s 5. výročím vzniku FBP SPU v Nitre
ISBN
978-80-8069-997-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
—
Název nakladatele
Slovenská poľnohospodárská univerzita v Nitre
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
Nitra
Datum konání akce
1. 2. 2008
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—