Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv ročního skladování na aminokyselinové složení sterilovaných hotových pokrmů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F08%3A63507287" target="_blank" >RIV/70883521:28110/08:63507287 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv ročního skladování na aminokyselinové složení sterilovaných hotových pokrmů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem této práce bylo vyhodnotit vliv doby a teploty skladování na aminokyselinové složení sterilovaných hotových pokrmů. S rostoucí dobou a teplotou skladování došlo k největším ztrátám aminokyselin u pokrmu Vepřové maso s mrkví a bramborem ( v průměru15,5 %). Zatímco u zbývajících dvou pokrmů se výše úbytku aminokyselin pohybovala v intervalu 12 ? 13,5 %. Snížení obsahu aminokyselin bylo kromě podmínek skladování také ovlivněno obsahem sušiny v jednotlivých vzorcích a dále surovinovým složením danýchpokrmů (vyšší podíl zeleniny).

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of one year storage on amino acid content in meal ready to eat

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to evaluate the effect of storage life and temperature on amino acid content in meal ready to eat. With the increasing storage life and temperature there were observed the highest loses of amino acids in the Pork meat with carrot and potatoes (15,5 %). While in the case of the other two meals ready to eat the reduction of amino acid content were examined between 12 ? 13,5 %. The decreasing of amino acid content was influenced by the storage conditions, the moisture content of each example and the composition of raw materials too (the share of vegetables).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Bezpečnosť a kvalita surovín a potravín, III. Vedecká konferencia s medzinárodnou účasťou spojená s 5. výročím vzniku FBP SPU v Nitre

  • ISBN

    978-80-8069-997-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Slovenská poľnohospodárská univerzita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    1. 2. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku