Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Thermal study and solubility tests of films based on amaranth flour starch-protein hydrolysate

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F09%3A63508042" target="_blank" >RIV/70883521:28110/09:63508042 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Thermal study and solubility tests of films based on amaranth flour starch-protein hydrolysate

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The study deals with the effect of chemical and physical modifications on thermal properties and solubility properties of films based on amaranth flour starch-protein hydrolysate. Biodegradable and edible films were prepared by casting a 25 % (w/w) solution of hydrolysate containing 20 % glycerol and various additions of dialdehyde starch (0, 1 and 5 %). After thermal exposure of films at 65 and 95 oC (for 6 and 48 hours), thermal properties of films were studied employing differential scanning calorimetry and thermogravimetric analysis. Film solubility tests were performed in an aqueous environment at 25 oC. Chemical and physical modifications of films markedly affect their thermal properties and solubility.

  • Název v anglickém jazyce

    Thermal study and solubility tests of films based on amaranth flour starch-protein hydrolysate

  • Popis výsledku anglicky

    The study deals with the effect of chemical and physical modifications on thermal properties and solubility properties of films based on amaranth flour starch-protein hydrolysate. Biodegradable and edible films were prepared by casting a 25 % (w/w) solution of hydrolysate containing 20 % glycerol and various additions of dialdehyde starch (0, 1 and 5 %). After thermal exposure of films at 65 and 95 oC (for 6 and 48 hours), thermal properties of films were studied employing differential scanning calorimetry and thermogravimetric analysis. Film solubility tests were performed in an aqueous environment at 25 oC. Chemical and physical modifications of films markedly affect their thermal properties and solubility.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CD - Makromolekulární chemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Thermal Analysis and Calorimetry

  • ISSN

    1388-6150

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    98

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus