Thermal study and solubility tests of films based on amaranth flour starch-protein hydrolysate
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F09%3A63508042" target="_blank" >RIV/70883521:28110/09:63508042 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Thermal study and solubility tests of films based on amaranth flour starch-protein hydrolysate
Popis výsledku v původním jazyce
The study deals with the effect of chemical and physical modifications on thermal properties and solubility properties of films based on amaranth flour starch-protein hydrolysate. Biodegradable and edible films were prepared by casting a 25 % (w/w) solution of hydrolysate containing 20 % glycerol and various additions of dialdehyde starch (0, 1 and 5 %). After thermal exposure of films at 65 and 95 oC (for 6 and 48 hours), thermal properties of films were studied employing differential scanning calorimetry and thermogravimetric analysis. Film solubility tests were performed in an aqueous environment at 25 oC. Chemical and physical modifications of films markedly affect their thermal properties and solubility.
Název v anglickém jazyce
Thermal study and solubility tests of films based on amaranth flour starch-protein hydrolysate
Popis výsledku anglicky
The study deals with the effect of chemical and physical modifications on thermal properties and solubility properties of films based on amaranth flour starch-protein hydrolysate. Biodegradable and edible films were prepared by casting a 25 % (w/w) solution of hydrolysate containing 20 % glycerol and various additions of dialdehyde starch (0, 1 and 5 %). After thermal exposure of films at 65 and 95 oC (for 6 and 48 hours), thermal properties of films were studied employing differential scanning calorimetry and thermogravimetric analysis. Film solubility tests were performed in an aqueous environment at 25 oC. Chemical and physical modifications of films markedly affect their thermal properties and solubility.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CD - Makromolekulární chemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Thermal Analysis and Calorimetry
ISSN
1388-6150
e-ISSN
—
Svazek periodika
98
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
NL - Nizozemsko
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—