Study of thermal properties of films prepared from amaranth flour
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F09%3A63508047" target="_blank" >RIV/70883521:28110/09:63508047 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Study of thermal properties of films prepared from amaranth flour
Popis výsledku v původním jazyce
Biodegradable and edible films were prepared by casting from 25 % (w/w) solution of collagen hydrolysate with added glycerin (20 %, w/w hydrolysate) and with varied additions of dialdehyde starch ? 0, 1 and 5 % (w/w hydrolysate). After thermal annealingat 65 and 95 °C (6 and 48 hours) thermal properties by differential scanning calorimetry and thermogravimetric analysis were studied. Experiments, aimed at ascertaining the influence of chemical (addition of a cross-linker) and physical (thermal annealing) modifications on thermal properties of films, confirmed that by addition of dialdehyde starch and further thermal exposition of films thermal properties of thus prepared films changes.
Název v anglickém jazyce
Study of thermal properties of films prepared from amaranth flour
Popis výsledku anglicky
Biodegradable and edible films were prepared by casting from 25 % (w/w) solution of collagen hydrolysate with added glycerin (20 %, w/w hydrolysate) and with varied additions of dialdehyde starch ? 0, 1 and 5 % (w/w hydrolysate). After thermal annealingat 65 and 95 °C (6 and 48 hours) thermal properties by differential scanning calorimetry and thermogravimetric analysis were studied. Experiments, aimed at ascertaining the influence of chemical (addition of a cross-linker) and physical (thermal annealing) modifications on thermal properties of films, confirmed that by addition of dialdehyde starch and further thermal exposition of films thermal properties of thus prepared films changes.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
CD - Makromolekulární chemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Aprochem 2009 2. díl 18. chemicko-technologická konference
ISBN
978-80-02-02106-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
—
Název nakladatele
PetroChemEng
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Milovy
Datum konání akce
20. 4. 2009
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—