Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Study of thermal properties of films prepared from amaranth flour

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F09%3A63508047" target="_blank" >RIV/70883521:28110/09:63508047 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Study of thermal properties of films prepared from amaranth flour

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Biodegradable and edible films were prepared by casting from 25 % (w/w) solution of collagen hydrolysate with added glycerin (20 %, w/w hydrolysate) and with varied additions of dialdehyde starch ? 0, 1 and 5 % (w/w hydrolysate). After thermal annealingat 65 and 95 °C (6 and 48 hours) thermal properties by differential scanning calorimetry and thermogravimetric analysis were studied. Experiments, aimed at ascertaining the influence of chemical (addition of a cross-linker) and physical (thermal annealing) modifications on thermal properties of films, confirmed that by addition of dialdehyde starch and further thermal exposition of films thermal properties of thus prepared films changes.

  • Název v anglickém jazyce

    Study of thermal properties of films prepared from amaranth flour

  • Popis výsledku anglicky

    Biodegradable and edible films were prepared by casting from 25 % (w/w) solution of collagen hydrolysate with added glycerin (20 %, w/w hydrolysate) and with varied additions of dialdehyde starch ? 0, 1 and 5 % (w/w hydrolysate). After thermal annealingat 65 and 95 °C (6 and 48 hours) thermal properties by differential scanning calorimetry and thermogravimetric analysis were studied. Experiments, aimed at ascertaining the influence of chemical (addition of a cross-linker) and physical (thermal annealing) modifications on thermal properties of films, confirmed that by addition of dialdehyde starch and further thermal exposition of films thermal properties of thus prepared films changes.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CD - Makromolekulární chemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Aprochem 2009 2. díl 18. chemicko-technologická konference

  • ISBN

    978-80-02-02106-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    PetroChemEng

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Milovy

  • Datum konání akce

    20. 4. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku