Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Protective edible coating on strawberries

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F09%3A63508046" target="_blank" >RIV/70883521:28110/09:63508046 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Protective edible coating on strawberries

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Coatings on strawberries were done by dipping into 50 % (w/w) starch-protein hydrolysate solution of amaranth flour. The influence of plasticizer ? glycerin (10 and 30 %, w/w hydrolysate) and cross-linking agent ? dialdehyde starch (1 and 4 %, w/w hydrolysate) on barrier properties of coatings were tested. A thin protective coating was made after 5-min drying at temperatures 23, 30 or 40 oC. Strawberries were stored at 23?1.5 oC (relative humidity of 48?2 %). Coated strawberries had decelerated losses of weight with respect to un-coated ones. Strawberries coated with solution containing 30 % of glycerin had about 4 % less weight loss that un-coated ones after 50 hours of storage; after 100 hours of storage the difference was 15 % and after 150 hours ofstorage even 26 % difference in favor of coated strawberries.

  • Název v anglickém jazyce

    Protective edible coating on strawberries

  • Popis výsledku anglicky

    Coatings on strawberries were done by dipping into 50 % (w/w) starch-protein hydrolysate solution of amaranth flour. The influence of plasticizer ? glycerin (10 and 30 %, w/w hydrolysate) and cross-linking agent ? dialdehyde starch (1 and 4 %, w/w hydrolysate) on barrier properties of coatings were tested. A thin protective coating was made after 5-min drying at temperatures 23, 30 or 40 oC. Strawberries were stored at 23?1.5 oC (relative humidity of 48?2 %). Coated strawberries had decelerated losses of weight with respect to un-coated ones. Strawberries coated with solution containing 30 % of glycerin had about 4 % less weight loss that un-coated ones after 50 hours of storage; after 100 hours of storage the difference was 15 % and after 150 hours ofstorage even 26 % difference in favor of coated strawberries.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CD - Makromolekulární chemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Aprochem 2009 2. díl 18. chemicko-technologická konference

  • ISBN

    978-80-02-02106-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    PetroChemEng

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Milovy

  • Datum konání akce

    20. 4. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku