Protective edible coating on strawberries
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F09%3A63508046" target="_blank" >RIV/70883521:28110/09:63508046 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Protective edible coating on strawberries
Popis výsledku v původním jazyce
Coatings on strawberries were done by dipping into 50 % (w/w) starch-protein hydrolysate solution of amaranth flour. The influence of plasticizer ? glycerin (10 and 30 %, w/w hydrolysate) and cross-linking agent ? dialdehyde starch (1 and 4 %, w/w hydrolysate) on barrier properties of coatings were tested. A thin protective coating was made after 5-min drying at temperatures 23, 30 or 40 oC. Strawberries were stored at 23?1.5 oC (relative humidity of 48?2 %). Coated strawberries had decelerated losses of weight with respect to un-coated ones. Strawberries coated with solution containing 30 % of glycerin had about 4 % less weight loss that un-coated ones after 50 hours of storage; after 100 hours of storage the difference was 15 % and after 150 hours ofstorage even 26 % difference in favor of coated strawberries.
Název v anglickém jazyce
Protective edible coating on strawberries
Popis výsledku anglicky
Coatings on strawberries were done by dipping into 50 % (w/w) starch-protein hydrolysate solution of amaranth flour. The influence of plasticizer ? glycerin (10 and 30 %, w/w hydrolysate) and cross-linking agent ? dialdehyde starch (1 and 4 %, w/w hydrolysate) on barrier properties of coatings were tested. A thin protective coating was made after 5-min drying at temperatures 23, 30 or 40 oC. Strawberries were stored at 23?1.5 oC (relative humidity of 48?2 %). Coated strawberries had decelerated losses of weight with respect to un-coated ones. Strawberries coated with solution containing 30 % of glycerin had about 4 % less weight loss that un-coated ones after 50 hours of storage; after 100 hours of storage the difference was 15 % and after 150 hours ofstorage even 26 % difference in favor of coated strawberries.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
CD - Makromolekulární chemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Aprochem 2009 2. díl 18. chemicko-technologická konference
ISBN
978-80-02-02106-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Název nakladatele
PetroChemEng
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Milovy
Datum konání akce
20. 4. 2009
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—