Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Monitoring oxidative changes of butter treated with edible polymeric coating

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F09%3A63508045" target="_blank" >RIV/70883521:28110/09:63508045 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Monitoring oxidative changes of butter treated with edible polymeric coating

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Protective coatings on butter were made by coating of 40 % (w/w) starch-protein hydrolysate solution. Three coating solutions were prepared. Each of them contained 30 % (w/w, based on dry matter of hydrolysate) of plasticizer (glycerin) and 3 % (w/w, based on dry matter of hydrolysate) of emulsifier (lecithin). The second and third ones contained extra 2 % (w/w, based on dry matter of hydrolysate) of antioxidant (ascorbic acid). The third solution contained extra 2 % (w/w, based on dry matter of hydrolysate) of cross-linking agent (dialdehyde starch). Butters were stored at 7?1.5 oC at relative humidity of 36?3 %. Experiments confirmed that by applying of edible coating it is possible to decelerate oxidation of butter similarly to butter stored in original wrapping. Butters coated with solution with added dialdehyde starch showed almost the same peroxide value as butters stored in original wrapping.

  • Název v anglickém jazyce

    Monitoring oxidative changes of butter treated with edible polymeric coating

  • Popis výsledku anglicky

    Protective coatings on butter were made by coating of 40 % (w/w) starch-protein hydrolysate solution. Three coating solutions were prepared. Each of them contained 30 % (w/w, based on dry matter of hydrolysate) of plasticizer (glycerin) and 3 % (w/w, based on dry matter of hydrolysate) of emulsifier (lecithin). The second and third ones contained extra 2 % (w/w, based on dry matter of hydrolysate) of antioxidant (ascorbic acid). The third solution contained extra 2 % (w/w, based on dry matter of hydrolysate) of cross-linking agent (dialdehyde starch). Butters were stored at 7?1.5 oC at relative humidity of 36?3 %. Experiments confirmed that by applying of edible coating it is possible to decelerate oxidation of butter similarly to butter stored in original wrapping. Butters coated with solution with added dialdehyde starch showed almost the same peroxide value as butters stored in original wrapping.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CD - Makromolekulární chemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Aprochem 2009 2. díl 18. chemicko-technologická konference

  • ISBN

    978-80-02-02106-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    PetroChemEng

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Milovy

  • Datum konání akce

    20. 4. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku