Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Protective edible polymeric coatings on butter

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28140%2F12%3A43868138" target="_blank" >RIV/70883521:28140/12:43868138 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/70883521:28110/12:43868138 RIV/70883521:28610/12:43868138

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Protective edible polymeric coatings on butter

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The contribution deals with employing starch-protein hydrolysate of amaranth flour, as by-product in manufacture of protein concentrate, to produce protective edible coats on butter. Tests were run on 2 coating solutions. The first was made in such manner that to hydrolysate containing 35 % (w/v) dry matter, 30 % (w/w) plasticiser (glycerol) was added and also 3 % (w/w) emulsifying agent (lecithin). The second furthermore contained 1% (w/w) antioxidant (tocopherol). Protective layers on butter were produced by coating with coat solutions. Butters were stored for a total of 126 days in refrigerator at 6?1.5 °C and relative humidity 43?3 °C. Tests examined the oxidation course of butter by determining its peroxide value (PV) and the difference between PVof butters with coatings, without coatings, of butter wrapped in original wrapper, butters wrapped in paper wrapper and of butters in paper wrappers impregnated with coating solutions. Lower PV levels were found with butter treated with

  • Název v anglickém jazyce

    Protective edible polymeric coatings on butter

  • Popis výsledku anglicky

    The contribution deals with employing starch-protein hydrolysate of amaranth flour, as by-product in manufacture of protein concentrate, to produce protective edible coats on butter. Tests were run on 2 coating solutions. The first was made in such manner that to hydrolysate containing 35 % (w/v) dry matter, 30 % (w/w) plasticiser (glycerol) was added and also 3 % (w/w) emulsifying agent (lecithin). The second furthermore contained 1% (w/w) antioxidant (tocopherol). Protective layers on butter were produced by coating with coat solutions. Butters were stored for a total of 126 days in refrigerator at 6?1.5 °C and relative humidity 43?3 °C. Tests examined the oxidation course of butter by determining its peroxide value (PV) and the difference between PVof butters with coatings, without coatings, of butter wrapped in original wrapper, butters wrapped in paper wrapper and of butters in paper wrappers impregnated with coating solutions. Lower PV levels were found with butter treated with

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research Journal of Pharmaceutical, Biological and Chemical Sciences

  • ISSN

    0975-8585

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    3

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    IN - Indická republika

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

    465-477

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus