Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Study into oxidative changes of butter with protective coat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28140%2F12%3A43868141" target="_blank" >RIV/70883521:28140/12:43868141 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/70883521:28110/12:43868141 RIV/70883521:28610/12:43868141

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Study into oxidative changes of butter with protective coat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The contribution deals with employing starch-protein hydrolysate of amaranth flour to produce protective edible coatings on butter. Tests were run on 3 types of coating solutions. The first was made in such manner that to hydrolysate of 40-% dry matter content, 30-% (w/w) plasticiser (glycerol) was added and also 3-% (w/w) emulsifying agent (lecithin). The second and third contained an extra 2-% (w/w) antioxidant (ascorbic acid) and the third an extra 2-% (w/w) cross-linking agent (dialdehyde starch). Protective layers on butter were produced by coating with coat solutions. Butters were stored for a total of 96 days in refrigerator at a temperature of 7?1.5°C and relative humidity of 36?3%. The objective was to investigate the oxidation course of butter with protective coatings, butter wrapped in original wrapping and butter without wrapping/coat. Determined values were peroxide value, acid value and anisidine value. Results of butters with protective and edible polymer coatings displa

  • Název v anglickém jazyce

    Study into oxidative changes of butter with protective coat

  • Popis výsledku anglicky

    The contribution deals with employing starch-protein hydrolysate of amaranth flour to produce protective edible coatings on butter. Tests were run on 3 types of coating solutions. The first was made in such manner that to hydrolysate of 40-% dry matter content, 30-% (w/w) plasticiser (glycerol) was added and also 3-% (w/w) emulsifying agent (lecithin). The second and third contained an extra 2-% (w/w) antioxidant (ascorbic acid) and the third an extra 2-% (w/w) cross-linking agent (dialdehyde starch). Protective layers on butter were produced by coating with coat solutions. Butters were stored for a total of 96 days in refrigerator at a temperature of 7?1.5°C and relative humidity of 36?3%. The objective was to investigate the oxidation course of butter with protective coatings, butter wrapped in original wrapping and butter without wrapping/coat. Determined values were peroxide value, acid value and anisidine value. Results of butters with protective and edible polymer coatings displa

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/ED2.1.00%2F03.0111" target="_blank" >ED2.1.00/03.0111: Centrum polymerních systémů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Biosciences Biotechnology Research Asia

  • ISSN

    0973-1245

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    9

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    IN - Indická republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    199-204

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus