Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Decelerating weight loss of harvested strawberries by applying edible coatings based on starch-protein hydrolysate of amaranth flour

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F09%3A63508044" target="_blank" >RIV/70883521:28110/09:63508044 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Decelerating weight loss of harvested strawberries by applying edible coatings based on starch-protein hydrolysate of amaranth flour

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The work studied weight losses of harvested strawberries provided with protective edible coating. Coatings were produced by dipping strawberries in 50 % (w/w) starch-protein hydrolysate of amaranth flour. Tests investigated influence of added glycerol (10 or 30 %) and dialdehyde starch (1 or 4 %) on barrier properties. A protective film was produced on the strawberries after drying 5 min at 23, 30 or 40 oC. Strawberries were stored at 7?1.5 oC or 23?1.5 oC. The lowest losses in mass caused by humidity evaporating were provided by a protective coating produced with 30 % added glycerol at both storage temperatures.

  • Název v anglickém jazyce

    Decelerating weight loss of harvested strawberries by applying edible coatings based on starch-protein hydrolysate of amaranth flour

  • Popis výsledku anglicky

    The work studied weight losses of harvested strawberries provided with protective edible coating. Coatings were produced by dipping strawberries in 50 % (w/w) starch-protein hydrolysate of amaranth flour. Tests investigated influence of added glycerol (10 or 30 %) and dialdehyde starch (1 or 4 %) on barrier properties. A protective film was produced on the strawberries after drying 5 min at 23, 30 or 40 oC. Strawberries were stored at 7?1.5 oC or 23?1.5 oC. The lowest losses in mass caused by humidity evaporating were provided by a protective coating produced with 30 % added glycerol at both storage temperatures.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CD - Makromolekulární chemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Oriental Journal of Chemistry

  • ISSN

    0970-020X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    25

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    IN - Indická republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus