Decelerating weight loss of harvested strawberries by applying edible coatings based on starch-protein hydrolysate of amaranth flour
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F09%3A63508044" target="_blank" >RIV/70883521:28110/09:63508044 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Decelerating weight loss of harvested strawberries by applying edible coatings based on starch-protein hydrolysate of amaranth flour
Popis výsledku v původním jazyce
The work studied weight losses of harvested strawberries provided with protective edible coating. Coatings were produced by dipping strawberries in 50 % (w/w) starch-protein hydrolysate of amaranth flour. Tests investigated influence of added glycerol (10 or 30 %) and dialdehyde starch (1 or 4 %) on barrier properties. A protective film was produced on the strawberries after drying 5 min at 23, 30 or 40 oC. Strawberries were stored at 7?1.5 oC or 23?1.5 oC. The lowest losses in mass caused by humidity evaporating were provided by a protective coating produced with 30 % added glycerol at both storage temperatures.
Název v anglickém jazyce
Decelerating weight loss of harvested strawberries by applying edible coatings based on starch-protein hydrolysate of amaranth flour
Popis výsledku anglicky
The work studied weight losses of harvested strawberries provided with protective edible coating. Coatings were produced by dipping strawberries in 50 % (w/w) starch-protein hydrolysate of amaranth flour. Tests investigated influence of added glycerol (10 or 30 %) and dialdehyde starch (1 or 4 %) on barrier properties. A protective film was produced on the strawberries after drying 5 min at 23, 30 or 40 oC. Strawberries were stored at 7?1.5 oC or 23?1.5 oC. The lowest losses in mass caused by humidity evaporating were provided by a protective coating produced with 30 % added glycerol at both storage temperatures.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CD - Makromolekulární chemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Oriental Journal of Chemistry
ISSN
0970-020X
e-ISSN
—
Svazek periodika
25
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
IN - Indická republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—