Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Processing of uncommon collagen protein sources ? literary study

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F09%3A63508051" target="_blank" >RIV/70883521:28110/09:63508051 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Processing of uncommon collagen protein sources ? literary study

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Animals are mostly slaughtered for meat. Each slaughtered carcass has of edible forms (meat, liver) and of non edible forms (tendons, bones). These non edible forms are called by-products. The aim of this paper shows utilization of by-products from slaughterhouses. By-products of the meat industry are usually disposed though they contain important proteins (collagen, elastin). These by-products can be processed by enzyme hydrolysis to collagen hydrolysates which can be used in food-, pharmacy- and cosmetics industry and as biodegradable packaging as well. Utilization of these by-products can be one of the best ways to reduce by-products from meat industry and streamlining of the whole processing.

  • Název v anglickém jazyce

    Processing of uncommon collagen protein sources ? literary study

  • Popis výsledku anglicky

    Animals are mostly slaughtered for meat. Each slaughtered carcass has of edible forms (meat, liver) and of non edible forms (tendons, bones). These non edible forms are called by-products. The aim of this paper shows utilization of by-products from slaughterhouses. By-products of the meat industry are usually disposed though they contain important proteins (collagen, elastin). These by-products can be processed by enzyme hydrolysis to collagen hydrolysates which can be used in food-, pharmacy- and cosmetics industry and as biodegradable packaging as well. Utilization of these by-products can be one of the best ways to reduce by-products from meat industry and streamlining of the whole processing.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CD - Makromolekulární chemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Odpadové fórum 2009

  • ISBN

    978-80-02-02108-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Česká společnost chemického inženýrství

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Milovy

  • Datum konání akce

    22. 4. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku