Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nonessential amino acid composition of cows milk affected by different cereals in feed ration

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F09%3A63508162" target="_blank" >RIV/70883521:28110/09:63508162 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Nonessential amino acid composition of cows milk affected by different cereals in feed ration

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to determine the nonessential amino acid composition of milk from cows which were fed different diets. Observed cows were fed total mix ration based on the maize, clover silage and hay. There was a difference in the hard fodderof the feeding ration. The first group was fed maize, second was fed wheat and third was fed triticale. During six weeks, totally 26 milk samples were taken from dairy cows of Czech Pied breed. Observed feed groups were balanced in terms of milk yield, stage and number of lactations. The samples were modified for the analysis using acidic and oxidative hydrolyses. The analysis of amino acids content and composition of the sample hydrolysates was performed chromatographically by an AAA 400 analyzer, using Na-citrate buffers and ninhydrin detection. Total nitrogen content was determined according to Kjehldahl and the crude protein of the samples was determined by conversion from the nitrogen content multiplied by appropriate factor. The h

  • Název v anglickém jazyce

    Nonessential amino acid composition of cows milk affected by different cereals in feed ration

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to determine the nonessential amino acid composition of milk from cows which were fed different diets. Observed cows were fed total mix ration based on the maize, clover silage and hay. There was a difference in the hard fodderof the feeding ration. The first group was fed maize, second was fed wheat and third was fed triticale. During six weeks, totally 26 milk samples were taken from dairy cows of Czech Pied breed. Observed feed groups were balanced in terms of milk yield, stage and number of lactations. The samples were modified for the analysis using acidic and oxidative hydrolyses. The analysis of amino acids content and composition of the sample hydrolysates was performed chromatographically by an AAA 400 analyzer, using Na-citrate buffers and ninhydrin detection. Total nitrogen content was determined according to Kjehldahl and the crude protein of the samples was determined by conversion from the nitrogen content multiplied by appropriate factor. The h

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    II. Vedecká konferencia "Stretnutie mladých vedeckých pracovníkov v potravinárstve"

  • ISBN

    978-80-552-0317-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Slovenská poľnohospodárská univerzita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    3. 12. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku