Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of selected cereals contained in feed ration on the amino acid composition of cows´ milk

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63509434" target="_blank" >RIV/70883521:28110/10:63509434 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26788462:_____/10:#0000447

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of selected cereals contained in feed ration on the amino acid composition of cows´ milk

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to evaluate the possible effects of maize replacement in feeding rations on the amino acid content in cows´ milk. Cows were fed total mix ration based on the maize, clover silage and hay. There was a difference in the concentrate of the feeding ration. The first group (fed maize) was the control group, another two groups were experimental, one fed wheat and second fed triticale. During six weeks, totally 26 milk samples were taken from dairy cows of Czech Pied breed. Feed groups were preferably balanced in terms of milk yield, stage and number of lactations. The samples of feedstuff s as well as milk were modified for the analysis using acidic and oxidative hydrolyses. The analysis of amino acids content and composition of thesample hydrolysates was performed chromatographically by an AAA 400 analyzer, using Na-citrate buffers and ninhydrin detection. Total nitrogen content was determined according to Kjehldahl and the crude protein of the samples was determi

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of selected cereals contained in feed ration on the amino acid composition of cows´ milk

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to evaluate the possible effects of maize replacement in feeding rations on the amino acid content in cows´ milk. Cows were fed total mix ration based on the maize, clover silage and hay. There was a difference in the concentrate of the feeding ration. The first group (fed maize) was the control group, another two groups were experimental, one fed wheat and second fed triticale. During six weeks, totally 26 milk samples were taken from dairy cows of Czech Pied breed. Feed groups were preferably balanced in terms of milk yield, stage and number of lactations. The samples of feedstuff s as well as milk were modified for the analysis using acidic and oxidative hydrolyses. The analysis of amino acids content and composition of thesample hydrolysates was performed chromatographically by an AAA 400 analyzer, using Na-citrate buffers and ninhydrin detection. Total nitrogen content was determined according to Kjehldahl and the crude protein of the samples was determi

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF3133" target="_blank" >QF3133: Výzkum výživné hodnoty zrna rozdílných druhů a typů obilovin pro intenzivní krmné technologie vysokoprodukčních přežvýkavců.</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    58

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus