Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Termofilní Campylobacter ? (ne)známá bakterie?

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F09%3A63508822" target="_blank" >RIV/70883521:28110/09:63508822 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Termofilní Campylobacter ? (ne)známá bakterie?

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Campylobacter je všeobecně považován za nejčastější příčinu bakteriální gastroenteritidy u lidí, přičemž drtivou většinu infekcí způsobuje jeden druh, Campylobacter jejuni. Článek je zaměřen na způsoby přenosu infekce, klinické příznaky a epidemiologickécharakteristiky onemocnění. Popsány jsou faktory ovlivňující přežívání v potravinách a rovněž zásady prevence vzniku kampylobakteriózy.

  • Název v anglickém jazyce

    Termophilic Campylobacter ? (un)known bacteria?

  • Popis výsledku anglicky

    Campylobacter is widely acknowledged as a leading cause of bacterial gastroenteritis in humans, with the vast majority of infections caused by a single species, Campylobacter jejuni. Article focuses on possible ways of transmission of infection, clinicalsymptoms and epidemiological characteristics of disease. The main factors affecting survival in foods as well as the principles of prevention are also described.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Potravinářská revue

  • ISSN

    1801-9102

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    6.

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4/2009

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus