Termofilní Campylobacter ? (ne)známá bakterie?
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F09%3A63508822" target="_blank" >RIV/70883521:28110/09:63508822 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Termofilní Campylobacter ? (ne)známá bakterie?
Popis výsledku v původním jazyce
Campylobacter je všeobecně považován za nejčastější příčinu bakteriální gastroenteritidy u lidí, přičemž drtivou většinu infekcí způsobuje jeden druh, Campylobacter jejuni. Článek je zaměřen na způsoby přenosu infekce, klinické příznaky a epidemiologickécharakteristiky onemocnění. Popsány jsou faktory ovlivňující přežívání v potravinách a rovněž zásady prevence vzniku kampylobakteriózy.
Název v anglickém jazyce
Termophilic Campylobacter ? (un)known bacteria?
Popis výsledku anglicky
Campylobacter is widely acknowledged as a leading cause of bacterial gastroenteritis in humans, with the vast majority of infections caused by a single species, Campylobacter jejuni. Article focuses on possible ways of transmission of infection, clinicalsymptoms and epidemiological characteristics of disease. The main factors affecting survival in foods as well as the principles of prevention are also described.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Potravinářská revue
ISSN
1801-9102
e-ISSN
—
Svazek periodika
6.
Číslo periodika v rámci svazku
4/2009
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—