Chemical and physical modification of films from amaranth flour hydrolysate
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63509399" target="_blank" >RIV/70883521:28110/10:63509399 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Chemical and physical modification of films from amaranth flour hydrolysate
Popis výsledku v původním jazyce
Films were prepared by casting. To the 14 % (w/w) solution of hydrolysate 20 % of glycerol (w/w hydrolysate) was added (stirring at 50 oC for 20 min). Then, after adjustment of pH to 11 with NaOH, dialdehyde starch was added ? 1 % and 5 % (w/w hydrolysate), stirring at 50 oC for 60 min. Finally, casting the solution hot onto a silicon-rubber plate and drying in a drier at 35 oC for 72 h. Starch-protein hydrolysate of amaranth flour was confirmed to have film-forming properties. By chemical and physicalmodification of films water solubility of films can be notably controlled and set up for their employment in practice ? e.g. edible packaging materials (coating, foils) in food industry.
Název v anglickém jazyce
Chemical and physical modification of films from amaranth flour hydrolysate
Popis výsledku anglicky
Films were prepared by casting. To the 14 % (w/w) solution of hydrolysate 20 % of glycerol (w/w hydrolysate) was added (stirring at 50 oC for 20 min). Then, after adjustment of pH to 11 with NaOH, dialdehyde starch was added ? 1 % and 5 % (w/w hydrolysate), stirring at 50 oC for 60 min. Finally, casting the solution hot onto a silicon-rubber plate and drying in a drier at 35 oC for 72 h. Starch-protein hydrolysate of amaranth flour was confirmed to have film-forming properties. By chemical and physicalmodification of films water solubility of films can be notably controlled and set up for their employment in practice ? e.g. edible packaging materials (coating, foils) in food industry.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Summaries 5 - Systems and Technology
ISBN
978-80-02-02250-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
—
Název nakladatele
Process Engineering Publisher
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
1. 1. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—