Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The determinatin of total phenolic compounds in cornellian cherry

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63509416" target="_blank" >RIV/70883521:28110/10:63509416 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The determinatin of total phenolic compounds in cornellian cherry

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In this present study, in 11 different cultivars of Cornellian cherry (Cornus mas L.) (including: Lukjanovský, Fruchtal, Vydubecký, Elegantnyj, Vyšegorodský, Ruzyňský, Olomoucký, Devín, Titus, Sejanec Gruševidnovo and Gruševidnyj) the total phenolic compounds were measured by using Folin-Ciocalteu spectrophotometric method (FCM). The results indicated that the total phenolic compound content in Cornellian cherry were found to range from 2.5 mg GA.g-1 FM to 5.79 mg GA.g-1 fresh mass. Also, the highest content of phenolic compounds was found in Gruševidnyj while the lowest content was in Elegantnyj cultivar. Cornellian cherry population is an extremely rich source of phenolic compounds, demonstrating its potential use as for a food additive.

  • Název v anglickém jazyce

    The determinatin of total phenolic compounds in cornellian cherry

  • Popis výsledku anglicky

    In this present study, in 11 different cultivars of Cornellian cherry (Cornus mas L.) (including: Lukjanovský, Fruchtal, Vydubecký, Elegantnyj, Vyšegorodský, Ruzyňský, Olomoucký, Devín, Titus, Sejanec Gruševidnovo and Gruševidnyj) the total phenolic compounds were measured by using Folin-Ciocalteu spectrophotometric method (FCM). The results indicated that the total phenolic compound content in Cornellian cherry were found to range from 2.5 mg GA.g-1 FM to 5.79 mg GA.g-1 fresh mass. Also, the highest content of phenolic compounds was found in Gruševidnyj while the lowest content was in Elegantnyj cultivar. Cornellian cherry population is an extremely rich source of phenolic compounds, demonstrating its potential use as for a food additive.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Antioxidanty 2010 (Zborník vedeckých prác)

  • ISBN

    978-80-552-0401-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Slovenská poľnohospodárská univerzita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku