The determinatin of total phenolic compounds in cornellian cherry
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63509416" target="_blank" >RIV/70883521:28110/10:63509416 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The determinatin of total phenolic compounds in cornellian cherry
Popis výsledku v původním jazyce
In this present study, in 11 different cultivars of Cornellian cherry (Cornus mas L.) (including: Lukjanovský, Fruchtal, Vydubecký, Elegantnyj, Vyšegorodský, Ruzyňský, Olomoucký, Devín, Titus, Sejanec Gruševidnovo and Gruševidnyj) the total phenolic compounds were measured by using Folin-Ciocalteu spectrophotometric method (FCM). The results indicated that the total phenolic compound content in Cornellian cherry were found to range from 2.5 mg GA.g-1 FM to 5.79 mg GA.g-1 fresh mass. Also, the highest content of phenolic compounds was found in Gruševidnyj while the lowest content was in Elegantnyj cultivar. Cornellian cherry population is an extremely rich source of phenolic compounds, demonstrating its potential use as for a food additive.
Název v anglickém jazyce
The determinatin of total phenolic compounds in cornellian cherry
Popis výsledku anglicky
In this present study, in 11 different cultivars of Cornellian cherry (Cornus mas L.) (including: Lukjanovský, Fruchtal, Vydubecký, Elegantnyj, Vyšegorodský, Ruzyňský, Olomoucký, Devín, Titus, Sejanec Gruševidnovo and Gruševidnyj) the total phenolic compounds were measured by using Folin-Ciocalteu spectrophotometric method (FCM). The results indicated that the total phenolic compound content in Cornellian cherry were found to range from 2.5 mg GA.g-1 FM to 5.79 mg GA.g-1 fresh mass. Also, the highest content of phenolic compounds was found in Gruševidnyj while the lowest content was in Elegantnyj cultivar. Cornellian cherry population is an extremely rich source of phenolic compounds, demonstrating its potential use as for a food additive.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Antioxidanty 2010 (Zborník vedeckých prác)
ISBN
978-80-552-0401-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Název nakladatele
Slovenská poľnohospodárská univerzita v Nitre
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
Nitra
Datum konání akce
1. 1. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—