Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

BEER POLYPHENOLS - CONTRIBUTION TO HUMAN HEALTH

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63509455" target="_blank" >RIV/70883521:28110/10:63509455 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    BEER POLYPHENOLS - CONTRIBUTION TO HUMAN HEALTH

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Beer is a low-alcoholic beverage that is brewed from barley (malt) and hop, which may be involved in the prevention of cancer and cardiovascular diseases. Beer contributes positively to health effects due to its phenolic components. The majority of phenolic constituents of beer are derived from malt (70-80 %), whereas about 20-30 % are derived from hops. Structural classes include simple phenols, benzoic- and cinnamic acid derivatives, coumarins, catechins, di-, tri- and oligomeric proanthocyanidins, (prenylated) chalcones and various flavonoids. Overall it has been become clear that beer compounds belonging to different structural classes have distinct profiles of biological activity in these in vitro test systems. Xanthohumol and other prenylflavonoids from hops have received much attention in recent years as cancer chemopreventive agents in in vitro studies. In addition to these cancer-associated studies, moderate consumption of beer has been associated with a reduced risk of corona

  • Název v anglickém jazyce

    BEER POLYPHENOLS - CONTRIBUTION TO HUMAN HEALTH

  • Popis výsledku anglicky

    Beer is a low-alcoholic beverage that is brewed from barley (malt) and hop, which may be involved in the prevention of cancer and cardiovascular diseases. Beer contributes positively to health effects due to its phenolic components. The majority of phenolic constituents of beer are derived from malt (70-80 %), whereas about 20-30 % are derived from hops. Structural classes include simple phenols, benzoic- and cinnamic acid derivatives, coumarins, catechins, di-, tri- and oligomeric proanthocyanidins, (prenylated) chalcones and various flavonoids. Overall it has been become clear that beer compounds belonging to different structural classes have distinct profiles of biological activity in these in vitro test systems. Xanthohumol and other prenylflavonoids from hops have received much attention in recent years as cancer chemopreventive agents in in vitro studies. In addition to these cancer-associated studies, moderate consumption of beer has been associated with a reduced risk of corona

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Antioxidanty 2010 (Zborník vedeckých prác)

  • ISBN

    978-80-552-0401-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Slovenská poľnohospodárská univerzita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku