Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

THE STUDIES OF POLYPHENOLS AS ANTIOXIDANTS AND THEIR IMPACT ON BEER FLAVOUR STABILITY

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63509457" target="_blank" >RIV/70883521:28110/10:63509457 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    THE STUDIES OF POLYPHENOLS AS ANTIOXIDANTS AND THEIR IMPACT ON BEER FLAVOUR STABILITY

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Polyphenols as antioxidants are known to have an impact on beer flavor stability mainly due to their ability to delay or prevent oxidation reactions and oxygen free radical reactions. DPPH radical scavenging activity, ABTS radical cation scavenging activity and reducing power all have been used to evaluate antioxidant activity of beer. Different antioxidant activity evaluation assays based on different reaction mechanisms might give various evaluation results. Flavour changes in aged beer constitute oneof the most serious problems in brewing. The purpose of adding antioxidants into beer is to delay or prevent this detrimental flavor changes. Therefore, polyphenol compounds could delay beer detrimental flavor changes and thus avoiding the use of exogenous antioxidant compounds (for example, ascorbate and bisulfate), that are generálky incorporated to make beer stable over time. In this review, antioxidant mechanism of polyphenols, assays to evaluate antioxidant activity, and some studi

  • Název v anglickém jazyce

    THE STUDIES OF POLYPHENOLS AS ANTIOXIDANTS AND THEIR IMPACT ON BEER FLAVOUR STABILITY

  • Popis výsledku anglicky

    Polyphenols as antioxidants are known to have an impact on beer flavor stability mainly due to their ability to delay or prevent oxidation reactions and oxygen free radical reactions. DPPH radical scavenging activity, ABTS radical cation scavenging activity and reducing power all have been used to evaluate antioxidant activity of beer. Different antioxidant activity evaluation assays based on different reaction mechanisms might give various evaluation results. Flavour changes in aged beer constitute oneof the most serious problems in brewing. The purpose of adding antioxidants into beer is to delay or prevent this detrimental flavor changes. Therefore, polyphenol compounds could delay beer detrimental flavor changes and thus avoiding the use of exogenous antioxidant compounds (for example, ascorbate and bisulfate), that are generálky incorporated to make beer stable over time. In this review, antioxidant mechanism of polyphenols, assays to evaluate antioxidant activity, and some studi

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Antioxidanty 2010 (Zborník vedeckých prác)

  • ISBN

    978-80-552-0401-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Slovenská poľnohospodárská univerzita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku