Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Chosen technological properties of Saskatoon Berry fruit (Amelanchier alnifolia Nutt.)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63509498" target="_blank" >RIV/70883521:28110/10:63509498 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Chosen technological properties of Saskatoon Berry fruit (Amelanchier alnifolia Nutt.)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The Saskatoon berry (Amelanchier alnifolia Nutt.) belongs to less known cultivated pomaceous fruit. It is native to North America and in Europe it is rarely grown. In our work the fruit of four North American cultivars grown in the conditions of CentralEurope were analyzed as far as the soluble solid content, titrable acidity and pectins were concerned. Above all, the cultivar ´Thiessen´ seems to be promising. The content of pectins in this cultivar was e.g. 13.80 g.kg-1 FM. In the same cultivar, the highest total content of acids was 15.25 g.kg-1 FM (expressed as malic acid). On the contrary, the highest value of soluble solid contents was 18.30% in the cultivar ´Martin´.

  • Název v anglickém jazyce

    Chosen technological properties of Saskatoon Berry fruit (Amelanchier alnifolia Nutt.)

  • Popis výsledku anglicky

    The Saskatoon berry (Amelanchier alnifolia Nutt.) belongs to less known cultivated pomaceous fruit. It is native to North America and in Europe it is rarely grown. In our work the fruit of four North American cultivars grown in the conditions of CentralEurope were analyzed as far as the soluble solid content, titrable acidity and pectins were concerned. Above all, the cultivar ´Thiessen´ seems to be promising. The content of pectins in this cultivar was e.g. 13.80 g.kg-1 FM. In the same cultivar, the highest total content of acids was 15.25 g.kg-1 FM (expressed as malic acid). On the contrary, the highest value of soluble solid contents was 18.30% in the cultivar ´Martin´.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník z mezinárodní vědecké konference ?Bezpečnosť a kontrola potravín?

  • ISBN

    978-80-552-0350-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Slovenská poľnohospodárská univerita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku